Kalėdiškas varškės tinginys

AUTORIUS:
Dovilė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 201)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 201)
Nuotrauka Dovilės Ramoškaitės LaMaistas.lt redakcijai
Kalėdiškas varškės tinginys
Kalėdiškas varškės tinginys
Kalėdiškas varškės tinginys
Kalėdiškas varškės tinginys
Autorius apie receptą: Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai. Žinoma, vaisius galite Labai šventiškas ir be galo paprastai pagaminamas varškinis tinginys, kuriam kalėdišką skonį suteikia imbieriniai sausainiai bei džiovinti vaisiai. Žinoma, vaisius galite keisti kitais mėgiamais, tačiau spanguolių ir abrikosų derinys yra tikrai puikus! (...daugiau) Dovilė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
160 gramų trapių sausainių (naudojau Gaidelio klasikinius)
160 gramų imbierinių sausainių (naudojau Gaidelio kalėdinius)
320 gramų varškės 9%
160 gramų sviesto
160 gramų kondensuoto pieno, saldinto ((jei neturite, žr. patarimus)
80 gramų džiovintų spanguolių
80 gramų džiovintų abrikosų
80 gramų migdolų (nebūtiina)
1 vienetas apelsinų (nedidelio)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Džiovintus abrikosus supjaustykite kubeliais ir sumaišykite su spanguolėmis. Užspauskite apelsino sultis ir palikite pastovėti apie pusvalandį, kad susigertų (jeigu skubate, sultis pašildykite - susigers greičiau).
2.
Sausainius sulaužykite į mažus gabalėlius, kaip įprastam tinginiui.
3.
Į dubenį dėkite varškę, kondensuotą pieną ir minkštą kambario temperatūros sviestą. Sutrinkite rankiniu elektriniu trintuvu iki vientisos konsistencijos.
4.
Varškės kremą sumaišykite su sausainiais, nuvarvintais nuo skysčio džiovintais vaisiais ir pasmulkintais migdolais.
5.
Masę krėskite į kepimo popieriumi išklotą formą. Gerai suspauskite šaukštu, kad neliktų tarpų.
6.
Dėkite į šaldytuvą nakčiai, kad sustingtų.
7.
Jeigu norisi, patiekiant tinginį dar galima papuošti mandarinais bei apšlakstyti tirpintu šokoladu. Bet net ir be šių pagardinimų tinginys bus nuostabus :)
Patarimai:
Vietoje apelsino sulčių galite naudoti obuolių sultis ar kitas mėgiamas ar tiesiog džiovintus vaisius užpilti trupučiu juodos arbatos.
Vietoje kondensuoto pieno į tinginį galite dėti 80 g cukraus (arba pagal skonį) ir 60g grietinės arba graikiško jogurto.
RECEPTO DRAUGAS:
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (11)
Sandra
2023-12-08 15:44
Išbandytas, labai patiko. Gaminsiu vėl ! ATSAKYTI
Kristina
2021-11-14 21:15
Dariau praeitais metais. Labai labai patiko. Super receptas. Tikrai Kalėdiškas. Butinai pasidarysiu ir šiais metais:) Ačiū ATSAKYTI
Laura
2020-12-26 22:53
Aciu, labai skanus pyragas. Italikoj nera varskes, tai 500g graikinio jogurto sunkiau per tanku audini. Nusunkiau beveik stikline pasuku. Atskiriant sausainiu ir pertepimo sluoksnius galima padaryt ir kaip italiska kupolo formos zuccotto ATSAKYTI
Dovilė
2020-12-23 09:37
Ačiū, nuostabus receptas. Gaminau praeitais metais, planuoju gaminti ir šiais :)) ATSAKYTI
Henrika
2020-12-16 23:18
Chorošie recepty.Sposibo ATSAKYTI
Diana
2020-01-10 00:16
Dėkoju, labai patiko, puikiai sunaudojom imbierinių sausainių likučius po Kalėdų ATSAKYTI
Irmantas
2019-12-28 13:18
Gardus ir lengvai pagaminamas. ATSAKYTI
Dana
2019-12-19 00:51
Dariau, labai patiko, geras receptas ATSAKYTI
Lina
2019-12-18 12:14
Sveiki, kokią varškę naudojote? Nes man tinginys nesustingo ATSAKYTI
Dovilė
2019-12-19 00:49
Lina, aš varškę naudojau 9 proc. ir tokią truputį į sausesnę pusę (ne iš kvadratinių pakelių, bet ir ne iš maišelių, kažkas per viduriuką). Ir jokiu būdu nedarykite su kremine varške - bus per skysta. Dar svarbu nusunkti džiovintus vaisius nuo skysčio, nepilti drauge su juo jokiu būdu. Bet šiaip ši varškės ir sviesto proporcija yra klasikinė varškinio tinginio. Su ja man visada sustingsta.

Ir taip - labai svarbu ir kad sviestas būtų tikras sviestas, o ne tepus riebalų mišinys, ir kad kondensuotas pienas būtų tikras kondensuotas pienas, o ne kondensuoto pieno produktas (būna tokių parduotuvėje, jie pigesni, bet kokybė prastesnė). ATSAKYTI
Lina
2019-12-23 22:44
Ačiū, ryt antras bandymas bus :) sviestas tikras, kondensuotas pienas irgi geras... bandysiu su sausesne varške ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital