Kalėdinis varškės keksas su cukatais

AUTORIUS:
MamosReceptai.lt
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 27)
Kalėdinis varškės keksas su cukatais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g įvairių vaisių cukatų
100 g maltų migdolų
200 g razinų
50 ml romo
250 g liesos varškės
200 g cukraus
320 g sviesto
2 kiaušiniai
500 g miltų
tarkuota citrinos žievelė
1 a. š. kepimo miltelių
1 a. š malto kardamono
PARUOŠIMO BŪDAS:
Vaisių cukatus  sumaišyti su migdolais, razinomis ir romu, palikti 30 min. pastovėti. Varškę ištrinti su cukrumi, 170 g sviesto ir kiaušiniais. Po to sudėti migdolų ir razinų mišinį, tarkuotą citrinos žievelę, miltus, kepimo miltelius bei kardamoną ir viską gerai išminkyti. Suformuoti norimą kepinio formą ir dėti ant skardos išklotos kepimo popieriumi. Kepti iš anksto iki 180°C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 1 val. Praėjus 20 min. nuo kepimo pradžios, kepinio vidurį išilgai įpjauti, apipilti trupučiu tirpinto sviesto ir kepti toliau. Keksui iškepus aptepti jį likusiu tirpintu sviestu ir apibarstyti cukraus pudrą. Palaukti, kol keksas visiškai atauš ir patiekti. Skanaus!
AUTORIUS: MamosReceptai.lt
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital