Kalėdinis trumpo brandinimo džiovintų vaisių pyragas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kalėdinis trumpo brandinimo džiovintų vaisių pyragas
Kalėdinis trumpo brandinimo džiovintų vaisių pyragas
Kalėdinis trumpo brandinimo džiovintų vaisių pyragas
Kalėdinis trumpo brandinimo džiovintų vaisių pyragas
Autorius apie receptą: Pyragas labai šventinis, primenantis Kalėdas. Dauguma brandintų Kalėdinių pyragų gaminami maždaug mėnuo prieš šventes. Deja, tiek laiko aš jau nebeturėjau, o pyrago Pyragas labai šventinis, primenantis Kalėdas. Dauguma brandintų Kalėdinių pyragų gaminami maždaug mėnuo prieš šventes. Deja, tiek laiko aš jau nebeturėjau, o pyrago norėjau. Internete radau kelis receptus pyragų, kurie buvo brandinami tik savaitę, ar kelias dienas. Išbandžiau ir aš. Rezultatas, netgi ir ką tik iškepto visiškai nebrandinto pyrago labai patiko - tešla aromatinga, o vaisiai drėgni ir minkšti. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
285 gramai miltų
275 gramai sviesto
225 gramai rudojo cukraus
200 gramų džiovintų abrikosų
200 gramų džiovintų spanguolių
200 gramų kedro riešutų
175 gramai razinų
150 gramų lazdyno riešutų
150 gramų džiovintų slyvų
2 vienetai apelsinų
50 mililitrų brendžio
3 šaukštai pieno
2 šaukštai skysto medaus
2 šaukštai citrinos žievelės
1 šaukštas vanilės esencijos
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštelis cinamono
1 šaukštelis malto muskato
0.5 šaukštelio druskos
šiek tiek konservuotų vyšnių sirupe (papuošimui)
šiek tiek brendžio (omo, konjako ar kito chereso brandinimui (nebūtina))
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Visų pirma, didesnius džiovintus vaisius susmulkink. Nereikia pjaustyti labai mažais gabaliukais, nes daug skaniau, kai pyrage būna jaučiami vaisiai. Aš, pavyzdžiui, abrikosus ir slyvas supjaustau į 4 dalis, lazdyno riešutus - šiek tiek pakapoju.
2.
Ištirpink 50 g sviesto didelėje keptuvėje ir apie 5 minutes pakepink visus džiovintus vaisius ir riešutus. Supilk brendį su iš apelsinų išspaustomis sultimis ir dar pakaitink porą minučių. Nuolatos maišyk ir žiūrėk, kad neprisviltų, nes apkars visas kepinys. Palik atvėsti.
3.
Dideliame dubenyje išsuk likusį sviestą su cukrumi. Įmušk po vieną kiaušinius ir išmaišyk. Į sviesto masę supilk medų, vanilės esenciją ir pieną, suberk tarkuotą citrinos žievelę ir išplak. Dabar po truputį berk miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir druska, ir užmaišyk vidutinio tirštumo klampią tešlą. Ir, jei patinka, galiausiai paskanink prieskoniais. Galiausiai suberk kepintus džiovintus vaisius su riešutais ir gerai išmaišyk.
4.
Uždenk paruoštą tešlą maistine plėvele, kad visiškai liestųsi (taip neapdžius), ir palik 1-2 valandoms, kad tešla išbrinktų.
5.
Įkaitink orkaitę iki 140 ºC. Išklok formą kepimo popieriumi, supilk tešlą ir paskirstyk tolygiai. Kepk vidurinėje lentynoje apie 3 valandas, karštis iš viršaus ir apačios. Palik atvėsti formoje. Aš kepiau iš viso 4 mažesnius pyragus: 1 apvalų 16 cm diametro ir 3 mažus stačiakampius 8 x 12 cm. Tai apvalus labai gražiai iškepė per 2 valandas, o mažiems butų pilnai užtekę 1,5 valandos. Jeigu kepsite vieną didelį pyragą, formą naudokite 20 x 20 cm ir kepkite ilgiau (iki kol medinį pagaliuką ištrauksite švarų, neaplipusį).
6.
Atėjo laikas pyragą "pamaitinti". Pasiklok du didelius folijos lapus, dėk ant jų apverstą pyragą ir subadyk jį mediniu pagaliuku - iešmeliu. Švirkšto ar pipetės pagalba į skylutes įpilk alkoholio (aš dviems mažiems 8 x 12 cm dydžio pyragams naudojau 60 ml brendžio). Tada suvyniok ir palik parai. Šį procesą kartok 2-3 kartus. Likus 1-2 dienoms iki valgymo "nebemaitink" pyrago. Beliko džiaugtis nuostabiu Kalėdiniu pyragu.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (3)
Erika
2021-11-15 10:15
Tikrai,kiek reikia kiaušinių? Ačiū ATSAKYTI
Skaitytoja
2020-12-22 16:08
Nenurodyta kiek kiaušinių naudoti:) ATSAKYTI
Dalia
2018-12-05 20:13
Labai skanus, valgėm jau sekančią dieną po iškepimo ir pirmo sulaistymo. Super receptas! ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital