Kalėdinis pyragas

AUTORIUS:
Sandra
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 52)
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis pyragas
Kalėdinis pyragas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
100 g. džiovintų greipfrutų;
50 g. egzotiškų vaisių likerio arba sirupo;
4 kiaušiniai;
500 g. kefyro;
500 g. miltų;
250 g. cukraus;
1 šaukštelis vanilinio cukraus;
150 g. sviesto arba margarino;
2,5 šaukštelio kepimo miltelių.

Glajui:
25 g. sviesto;
3 šaukštai rudojo cukraus;
1 šaukštas bato cukraus;
2 saujos kepintų be odeliu lazdyno riešutų.
PARUOŠIMO BŪDAS:
Džiovintus greifruktus supjaustome smulkiais gabaliukais ir užpilame likeriu arba sirupu. Paliekame pastovėti pusvalandžiui. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir tirpintu sviestu. Tada supilame kefyrą ir plakame iki vientisos masės. Suberiam persijotus miltus sumaisytus su kepimo milteliais ir vaniliniu cukrum. Viską išmaišom. Turi būti tišta tešla. Į ją suberiam greifruktų gabaliukus su visu likeriu ir išmaišome. Pyrago tešlą pilame į kepimo formą išklotą kepimo popierium ir šaunam į 180 laipsnių orkaitę 50 minučių. Kepintus lazdyno riešutus sutraiškome ir sumaišome su tirpintu sviestu bei baltu ir ruduoju cukrumi. Visa šita mase patepame pyrago viršų ir dar dedame į orkaitę 5 min. Po to pyragą išimame, atvėsiname, supjaustome ir ragaujame. Skanaus!
AUTORIUS: Sandra
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
sandra
2009-12-28 21:37
toks specifinis skonis su greifruktu, bet kai as megeja, tai man skanu, vakar kepiau su persikais, tai labai patiko ATSAKYTI
raminta
2009-12-21 12:18
na vakepiau sestadieni. viskas pavyko, tik as virsu puosiau lydytu sokoladu. patiko, kad jis toks nesausas pyragelis. bet va greifrutus kazkuo keisciau kitu. kad ir elementatiausiom razinom arba džiovintom vysniom. na bet kokiu atveju, cia visiems pagal skonį. reikes pameginti ir kitu variantu ATSAKYTI
sandra
2009-12-16 21:42
pasakysi ar patiks. ATSAKYTI
Raminta
2009-12-16 14:58
viskas aišku. savaitgalį teks gamint :) ATSAKYTI
Sandra
2009-12-16 10:59
gali naudot bet koki sirupa, jei vaisiai dziovinti raudoni - imi raudona sirupa, jei geltoni - geltona.maniskis zalias tai cia likeris, nors ir zalio sirupo turiu ATSAKYTI
Raminta
2009-12-16 08:46
Na įkalbėjai, būtinai kepsiu :). o kur to sirupo rasti? kažkaip neatkreipdavau niekad dėmesio į tokį dalykėlį. ATSAKYTI
Sandra
2009-12-15 18:51
ir skanus zinok, gaunasi jis didelis, o greifrutus gali pakeis abrikosais dziovintais, labai skaniai gaunasi ATSAKYTI
Raminta
2009-12-15 16:08
labai įdomus pyragas. reikės išsikepti :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital