Kalėdinis namelis

AUTORIUS:
Aneta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 74)
Kalėdinis namelis
Kalėdinis namelis
Kalėdinis namelis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
0,5 arbatinio šaukštelio kepimo miltelių
115 g sviesto
240 ml tamsaus rudojo cukraus
4 arbatiniai šaukšteliai malto imbiero
4 arbatiniai šaukšteliai cinamono
1,5 arbatinis šaukštelis maltų gvazdikėlių
2 dideli kiaušiniai
360 ml medaus
440 g miltų
Glajui: 2 stiklinės cukraus pudros
1 kiaušinio baltymas
šaukštas citrinos sulčių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Dideliame dubenyje sumaišykite sijotus miltus, sodą ir kepimo miltelius. Atidėkite į šalį. Elektriniu mikseriu gerai išmaišykite sviestą ir rudąjį cukrų, kol masė taps vientisa ir puri. Įmaišykite prieskonius: imbierą, cinamoną, gvazdikėlius. Įmuškite kiaušinius ir įmaišykite medų. Vėl gerai išmaišykite iki vientisos masės. Pridėkite miltų ir kepimo miltelių ir sumaišykite nedideliu greičiu, kol visi tešlos komponentai virs vientisa mase. Tešlą suvyniokite į plastikinę maisto plėvelę ir atvėsinkite šaldytuve mažiausiai 1 valandą. Įkaitinkite orkaitę iki 350° C temperatūros. Miltais pabarstykite stalo paviršių, ant kurio kočiosite tešlą. Iškočiokite 3-4 mm storumo tešlą. Supjaustykite pagal iš anksto nusibrėžtus trafaretus. Kepkite 15 minučių įkaitintoje orkaitėje arba tol, kol meduolių centras bus tvirtas, tačiau žiūrėkite kad meduolių kraštai neapdegtų ir nepajuoduotų. Tada formuoji namelį, kurio dalis reikia aptepti glajumi. Suformavus (atims nemažai laiko) reikia palaukti kol glajus sutirštės. Namelį galite dekoruoti kaip tik norite :)) Glajus : 2 stiklines cukraus pudros, 2 kiaušinio baltymai, 2 šaukštai citrinos sulčių. Viską sudėkite į plastikinį ar molinį indą ir sukite, kol glajus pabals ir sutirštės.
AUTORIUS: Aneta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Beveik sudegines
2010-12-24 10:30
Kepimo temperatūra nurodyta Farengeitais!!!
Turėtų būti: 350°F (175°C) ATSAKYTI
kamile
2010-12-23 21:19
jis yra pats skaniausias :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital