Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas

AUTORIUS:
Miroslav
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 10)
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Kalėdinis kvepiantis šventėmis vainikas
Autorius apie receptą: Kalėdinis vainikas ant durų - puiku, o kvepiantis ir valgomas vainikas ant stalo - tobuliau nei tobula. Receptas pakankamai lengvas, viską dariau vienas, užtrūkau apie 2 val., bet Kalėdinis vainikas ant durų - puiku, o kvepiantis ir valgomas vainikas ant stalo - tobuliau nei tobula. Receptas pakankamai lengvas, viską dariau vienas, užtrūkau apie 2 val., bet buvo verta. (...daugiau) Miroslav
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
3 stiklinės kvietinių miltų (apytikriai)
130 mililitrų vandens
75 mililitrai pieno
60 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
4 šaukštai cukraus
10 gramų sausų mielių
1 šaukštelis druskos
Įdarui:
60 gramų džiovintų spanguolių
60 gramų sviesto
5 šaukštai malto cinamono
4 šaukštai cukraus
Glajui:
1 stiklinė cukraus pudros
120 gramų filadelfijos sūrio
25 mililitrai pieno
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Tešlai plačiame dubenyje sumaišome miltus, cukrų, druską ir mieles.
2.
Į prikaistuvį supilame vandenį, pieną, dedame sviestą. Viską pašildome, kol sviestas išsilidys. Įmušame kiaušinį. Viską išplakame iki vientisos konsistencijos masės.
3.
Supilame skystą masę į miltų mišinį ir gerai išmaišome. Minkome tešlą. Jei bus labai lipni, beriame dar šiek tiek miltų.
4.
Paliekame tešlą kambario temperatūroje maždaug 2 val. Ji turi pakilti maždaug dvigubai.
5.
Praėjus 2 valandoms, ant kepimo popieriaus beriame miltų, dedame tešlą ir iškočiojame į didelį maždaug 1 cm storio stačiakampį.
6.
Įdarui išlydome likusį sviestą ir supilame jį ant iškočioto stačiakapmio, ištepame visą stačiakampio paviršių ir pabarstome cukrumi, cinamonu ir džiovintomis spanguolėmis. Jei jų neturite, kaip alternatyva tiks razinos.
7.
Tada tešlą turime susukti tvirtai pagal ilgąją stačiakampio kraštinę. Susuktą dar kiek patempiame į šonus, kad ji būtų dar ilgesnė. Suformuojame iš susuktos tešlos apskritimą ir sutvirtiname sujungimo vietą. Įpjaustome tešlą per visą apskritimą kas 3 – 4 cm pjaunant nuo išorės. Tik jokių būdu ne iki galo. Kiekvieną įpjautą gabalėlį apverčiame, kad įdaras būtų viršuje.
8.
Kai vainikas paruoštas, paliekame jį dar 1 valandai kambario temperatūroje, kad dar šiek tiek pakiltų.
9.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 25-35 min. Atvėsiname.
10.
Glajui filadelfijos sūrį išmaišome su pienu.
11.
Philadelphia klasikinio sūrį išmaišome su 25 ml pieno. Tada lengvai įmaišydami, beriame cukraus pudrą, išmaišome.
12.
Atvėsusį vainiką, apšlakstome glajumi. Turint laiko, galima išpaišyti snaiges arba kokį kitą dekorą.
Patarimai:
Stiklinė 250 ml.
AUTORIUS: Miroslav
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (1)
Neringa
2021-01-06 13:58
Labai skaniai atrodo, gaminsiu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital