Kalėdinis keksas su aguonomis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Kalėdinis keksas su aguonomis
Kalėdinis keksas su aguonomis
Kalėdinis keksas su aguonomis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
270 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
200 gramų graikiško jogurto
140 gramų cukraus
110 gramų aguonų
110 gramų aliejaus (neutralaus skonio)
70 gramų cukraus pudros
70 gramų marcipanas
3 šaukšteliai kepimo miltelių
2 šaukšteliai vanilinio cukraus
1 šaukštelis apelsino žievelės
1/4 šaukštelio druskos
Kremui:
200 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
200 mililitrų maskarponės sūrio
55 gramai cukraus pudros
1 šaukštelis vanilinio cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenyje iki purumo išplakame kiaušinius ir cukrų. Suberiame vanilinį cukrų, supilame aliejų ir sudedame graikišką jogurtą bei apelsino žievelę. Viską dar kartą gerai išplakame.
2.
Suberiame miltus, druską, kepimo miltelius ir vėl išplakame. Marcipaną supjaustome nedideliais gabalėliais ir sudėjus į tešlą išmaišome.
3.
Kitame dubenėlyje sumaišome maltas aguonas ir cukraus pudrą.
4.
Stačiakampę kepimo skardą ištepame sviestu, o į jos dugną įklojame kepimo popieriaus lakštą. Supilame trečdalį tešlos. Tuomet į vidurį, formuojant volelį, suberiame aguonų ir cukraus pudros mišinį. Galiausiai supilame likusią tešlos dalį taip, kad užsipildytų visi kepimo formos kraštai. Viršų nulyginame mentele.
5.
Keksą kepame 180 laipsnių orkaitėje 50–60 minučių. Ar keksas iškepęs, patikriname mediniu pagaliuku – ištrauktas iš kepinio centro pagaliukas turi būti sausas, neaplipęs tešla.
6.
Pasiruošiame kremą. Iki standumo išplakame grietinėlę. Kitame dubenyje išplakame maskarponę, cukraus pudrą ir vanilę. Į šį plakinį įplakame grietinėlę.
7.
Visiškai atvėsusį keksą aptepame kremu, o viršų papuošiame aguonomis.
RECEPTO DRAUGAS:
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital