Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Kalėdiniai meduoliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Tešlai:
450g miltų (gali prireikti ir daugiau)
150g cukraus
100g margarino, tirpinto
2 kiaušinių
100g medaus
1 a.š sodos (galima keisti kepimo milteliais)
Prieskonių meduoliams
0, 5 citrinos žievelės, tarkuotos
Glajui:
0,5 citrinos sulčių
Cukraus pudros (tiek, kiek reikės tinkamai konsistencijai išgauti)
Pabarstukų
PARUOŠIMO BŪDAS:

1. Dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu (vanduo neturi siekti dubens dugno), supilame cukrų, medų, tirpintą margariną, prieskonius ir maišome, kol ištirps cukrus.
2. Į tešlą įtarkuoti citrinos žievelę, įplakti kiaušinius.
3. Miltus sumaišyti su soda arba kepimo milteliais ir po truputį suberti į tešlą (kai tampa sunku maišyti, pradedame minkyti rankomis). Tešla neturi  lipti prie rankų.
4.Kočiojame tešlos lakštą, spaudžiame formelėmis meduolius ir kepame 200 °C temperatūros  orkaitėje 7 - 10 minučių. Meduoliai turi vos, vos pagelsti. Svarbu neperkepti.

AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital