Kalėdiniai meduoliai

AUTORIUS:
Kotryna
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 113)
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 113)
Kalėdiniai meduoliai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 gramų miltų (apytikriai)
100 gramų cukraus
100 gramų grietinės
100 gramų sviesto
80 gramų medaus
2 vienetai kiaušinių trynių
1 vienetas kiaušinių
1 šaukštelis kepimo miltelių
1 šaukštas prieskonių meduoliams
Papuošimui:
1 stiklinė cukraus pudros
1 vienetas kiaušinių baltymų
šiek tiek aronijos sulčių (nebūtina, spalvos suteikimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Kiaušinį ir trynius mikseriu išsukame su cukrumi iki baltumo.
2.
Medų su sviestu ir prieskoniais pakaitiname virš nedidelės ugnies iki vientisos masės. Atvėsiname ir supilame į išplaktus trynius. Ten pat supilame grietinę ir miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir užminkome tešlą. Tikslus miltų kiekis gali priklausyti nuo miltų rūšies. Jų dėkite tiek, kad tešla būtų minkšta, vos vos lipni, jokiu būdu ne kieta. Užminkytą tešlą uždengiame maistine plėvele ir 2 - 3 valandas laikome šaldytuve.
3.
Iškočiojame 5 mm storio tešlos lakštą. Iš jo išpjauname norimos formos meduolius.
4.
Kepame iki 170 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10-15 minučių, kol gražiai paruduoja.
5.
Ruošiame glajų: kiaušinio baltymą išplakame iki standžių putų. Nuolat plakdami po šaukštelį suberiame cukraus pudrą. Jei glajų dažysite uogų sultimis, reikės pridėti daugiau cukraus pudros. Iš sviestinio popieriaus susukame piltuvėlį, į kurį pridedame glajaus. Nukerpame piltuvėlio smailųjį galą ir tolygiai spausdami puošiame meduolius.
AUTORIUS: Kotryna
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (10)
Laura
2022-12-07 17:15
Ar galima vieną vakarą pasiruošti tešlą, o tik kitą kepti? ATSAKYTI
Justina
2022-12-07 17:28
Galima :) ATSAKYTI
Vilija
2020-12-19 14:32
Puikūs meduoliukai, visiems labai patiko. Ačiū už puikų receptą ATSAKYTI
?
2020-12-16 14:05
Dariau viską pagal receptą ir gavosi puikiai :) ATSAKYTI
Kepėja
2020-11-30 15:29
Kad iškepę meduoliukai nekietėtų, juos reikia uždaryti į sandarią dėžutę su obuoliu. Obuolys nesupus, o pamažu vys, drėgmę atiduodamas meduoliams. Gal kažkiek priklauso ir nuo recepto. Šis kiek skiriasi nuo to, pagal kurį kepiau pati pernai >>https://www.lamaistas.lt/receptas/kalediniai-meduoliai-47193. Visgi manyčiau, kad bet kuriuo atveju obuolys reikalus pagerina. :) Žinoma, idealu, jei meduoliai Kalėdoms kepami ne gruodžio 23 dieną, o bent prieš 2 savaites. Skanių pasiruošimų! ATSAKYTI
Gintare
2019-11-16 22:43
Na neblogi, vos iskepe minkstuciai, bet manau reiketu daugiau medaus ir prieskoniu - tada butu nuostabu, bet receptas tai liuks :) ATSAKYTI
Laura
2016-12-23 14:59
Agne, as paprastai iskepus, kai meduoliukai atvesta, sudedu i sandaria dezute, tada nesukieteja. Siaip jeigu svieziai iskepti, kieti nebuna jie, bet stovedami nesandariai po biski kietetu. ATSAKYTI
Agnė
2016-12-22 01:14
Ar reikia palaikyti keletą dienų dėžutėje, kad nebūtų kieti? ATSAKYTI
kotryna
2021-12-22 21:40
ne ATSAKYTI
Dovile
2010-12-28 14:48
Gavosi tikrai skanus meduoliukai, aciu ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital