Kalėdinė "medžio šaka"

AUTORIUS:
Roberta
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 34)
Kalėdinė "medžio šaka"
Kalėdinė "medžio šaka"
Kalėdinė "medžio šaka"
Kalėdinė "medžio šaka"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
Tešlai:
3 vienetai kiaušinių
3 vienetai kiaušinių trynių
60 gramų miltų
50 gramų cukraus
15 gramų vanilinio cukraus
15 gramų krakmolo
1 šaukštas vandens (karšto)
Kremui:
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
4 vienetai kiaušinių trynių
50 gramų šokolado (smulkinto)
30 gramų kakavos
4 šaukštai vandens
Sulaistymui:
125 mililitrai apelsinų sulčių (šviežių)
75 gramai cukraus
Papuošimui:
šiek tiek riešutų (smulkintų)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Dubenyje iki purios masės su cukrumi išsukami kiaušiniai ir tryniai, suberiamas cukrus ir vanilinis cukrus, įpilamas karštas vanduo. Miltai ir krakmolas sumaišomi ir įsijojami į kiaušinių plakinį.
2.
Tešlą, nestoru sluoksniu, pilame ant skardos, išklotos sviestiniu kepimo popieriumi.
3.
Kepti iki 200 – 220 laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 10 minučių.
4.
Iškepusį biskvitą išverčiame ant cukrumi pabarstytos drobelės, rankšluostuko. Atsargai nuimame popierių, jei prilipęs, pašlakstyti šaltu vandeniu.
5.
Sultis paverdame su cukrumi apie 8 minutes, intensyviai maišydami. Jomis sulaistome biskvitą.
6.
Pagaminame kremą: cukrų pavirinti su vandeniu ir atvėsinti. Atskirai išsukami tryniai, į juos įmaišomas atvėsęs cukraus sirupas, sviestas (kambario temperatūros), smulkintas šokoladas, kakava. Viskas gerai išmaišoma. Kremas padalinamas į dvi dalis.
7.
Viena kremo dalimi ištepamas biskvitas, kita, susukus vyniotinį – aptepamas jo viršus. Šakute suformuojamos medžio rievės, puošiama riešutais ar saldumynais pagal fantaziją. Štai ir viskas, truputį palaukiama kol biskvitas permirks ir galima ragauti. Labai tinka prie arbatos ar kavos. Skanaus!
AUTORIUS: Roberta
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Siga
2019-12-18 14:02
Žali kiaušinio tryniai negali būti naudojami kremo gamybai, nes yra pavojus užsikrėsti salmonelėmis ATSAKYTI
Ina
2010-12-08 23:44
isties atrodo kaip tikra malka :) reiktu pabandyti toki pasidaryt ir Kaledoms ATSAKYTI
Roberta
2010-11-18 13:55
sandra, maždaug 6 - 7 min nuolat maišant, kad nepritrauktų. ATSAKYTI
sandraa
2010-11-17 18:56
labai viliojantis receptas, o sakykit, kiek mazdauk laiko ta cukraus sirupa reik pavirti? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital