Kalėdinė eglutė

AUTORIUS:
Neringa
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 82)
Kalėdinė eglutė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Eglutės tešlai:
100 g sviesto
200 g medaus
250 g cukraus
2 kiaušiniai
600 g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
truputį prieskonių meduoliams

Šokoladiniam glajui:
3 šaukštai sviesto
3 šaukštai pieno
3 šaukštai cukraus
3 šaukštai kakavos

Baltam glajui:
2 kiaušinio baltymai
10 šaukštų cukraus pudros
pusė šaukštelio citrinos rūgšties
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 5 min.
Į indą sudedamas sviestas cukrus ir medus, tuomet šildomas ir tirpinamas karšto vandens inde kol dalis cukraus ištirps. Miltus reikia sumaišyti su kepimo milteliais ir prieskoniais. Pusė miltų suberiama į ištirpusio sviesto su medumi ir cukrumi masę. Dedami kiaušiniai ir suberiama likusi miltų dalis. Tešla kočiojama 3 mm storio, išpjaunamos skirtingų dydžių žvaigždės ir kepama 180 laipsnių orkaitėje apie 15 min. Tada gaminame šokoladinį glajų: šokoladą išlydyti su sviestu, suberti cukrų, supilti pieną ir kakavą ir keletą minučių pavirti. Gaminame baltąjį glajų: kiaušinio baltymus gerai iki putų išplakti mikseriu, sudėti cukraus pudrą, gerai gerai išplakti ir įdėti rūgštelę bei vėl gerai išplakti. Belieka sulipdyti eglutę. Pradedama nuo didžiausios iškeptos žvaigždės formos. Ją patepus šokoladiniu glajumi ant jos dedama atitinkamai mažesnė forma ir taip iki pat mažiausios, kol gausis eglutės forma. Papuošiam eglutę baltuojų glajumi ir palaukiame kol išdžius.
AUTORIUS: Neringa
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (6)
gabriele
2015-12-27 09:58
Liuks ATSAKYTI
Svetlana
2012-11-29 14:50
Tikrieji kalėdiniai meduoliai ir turi būti kieti - jie ruošiami iš anksto (mėnesį prieš Kalėdas), kad per mėnesį spėtų pastovėti, pritraukti drėgmės ir suminkštėti. Tinkamai laikomi jie gali išbūti ir metus. Sakoma, kad po metų jie įgauna įpatingą skonį ir tampa super minkšti, bet kažin, ar išgulėtų tiek laiko nesuvalgyti, bent jau mūsų šeimoje tai tikrai ne :D ATSAKYTI
kristina
2012-11-25 12:46
eglutes meduoliukai labai kieti gavos, tokie ir turi but? gal miltu pamazint, kad minkstesni butu, bet tada nesikocioja -labai limpa... ATSAKYTI
akvile
2010-12-07 01:32
tekste minimas šokoladas yra pagamintas iš produktų skirtų šokoladiniam glajui ATSAKYTI
Julija
2010-12-02 19:44
Tarp ingredientų šokoladiniam glajui nėra parašyta, kad reikia šokolado, o gaminimo aprašyme jis minimas,tai reikia šokolado ar ne,o jei reikia tai kiek? ATSAKYTI
egle
2010-08-12 21:34
atrodo skaniai,tik va galetu buti zalia eglute.klausimas :ar tai tikrai daniskos virtuves paiekalas? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital