Kalakutienos suktinukas su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kalakutienos suktinukas su obuoliais ir džiovintomis spanguolėmis
Autorius apie receptą: Patiekalas, tinkantis šventiniams pietums, o geriausia, kad patį suktinuką galima pasiruošti diena anksčiau. Beliks tik iškepti. Patiekalas, tinkantis šventiniams pietums, o geriausia, kad patį suktinuką galima pasiruošti diena anksčiau. Beliks tik iškepti. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
600 gramų kalakutų šlaunelių (be kaulo)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Įdarui:
2 vienetai obuolių (nedidelių)
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
50 gramų džiovintų spanguolių (nuplautų)
50 mililitrų brendžio
0.5 vieneto salierų stiebų
2 skiltelės česnako
2 lapeliai šalavijo
2 šaukštai aliejaus
pagal skonį aitriųjų pipirų (šviežių)
šiek tiek druskos
Glazūrai:
1 vienetas apelsinų (sulčių)
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako (tarkuotos)
1 šaukštelis medaus
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Svogūną, salierą smulkiai supjaustyti. Suberti į keptuvę su 2 šaukštais aliejaus ir kepti, nustačius nedidelę kaitrą, kad svogūnas ir salieras suminkštėtų, bet neapskrustų.
2.
1 skiltelę česnako, aitrųjį pipirą smulkiai supjaustyti, nuplautas džiovintas spanguoles taip pat šiek tiek susmulkinti. Viską dėti į keptuvę prie svogūno ir saliero, pamaišant, kepti.
3.
Obuolius nulupti, supjaustyti nedideliais kubeliais, suberti į keptuvę kartu su kitais produktais. Dėti šalaviją, berti druskos, pilti brendį ir viską pakaitinti, kol alkoholis išgaruos ir obuoliais šiek tiek suminkštės. Atvėsinti.
4.
Kalakutienos šlaunelę kiek įmanoma labiau "išskleisti", darant įpjovas, galima švelniai pamušti, kad taptų tokia, kurią būtų galima su įdaru bent kartą susukti pilnai. Abi puses pabarstyti druska, pipirais.
5.
Ant mėsos paskirstyti atvėsusį įdarą. Susukti, sutvirtinti mediniais pagaliukais arba surišti siūlu. Suktinuką galima pasidaryti iš vakaro!
6.
Pasiruošti glazūrą: medų, vieno apelsino sultis, vieną tarkuotą česnako skiltelę, 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, žiupsnelį druskos gerai sumaišyti. Jeigu medus kietas, šiek jį pašildyti.
7.
Suktinuką dėti į kepimo popieriumi išklotą kepimo indą. Aptepti suktinuką glazūra.
8.
Kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40-45 min, kepimo metu vis patepant glazūra.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital