Kalakutienos "Pūkučiai"

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kalakutienos "Pūkučiai"
Autorius apie receptą: Daug kam žinomas, tik gal kiek primirštas patiekalas. Daug kam žinomas, tik gal kiek primirštas patiekalas. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų maltos kalakutienos
8 riekės batono
3 vienetai kiaušinių
1 vienetas svogūnų
2 šaukštai manų kruopų (arba maltų arba džiūvesėlių, nebūtina, pagal poreikį)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis raudonėlio
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
pagal poreikį aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Batoną supjaustyti kubeliais. Aš supjausčiau šiek tiek anksčiau, kad batonas spėtų apdžiūti.
2.
Svogūną ir česnaką smulkiai supjaustyti.
3.
Į mėsą įmušti 1 kiaušinį, sudėti smulkintą svogūną, česnaką, sudėti prieskonius ir viską išminkyti. Jeigu atrodo, kad reikia daugiau tvirtumo, įmaišyti manų kruopas (arba džiūvesėlius).
4.
Likusius 2 kiaušinius išplakti.
5.
Iš mėsos formuoti rutuliukus, apvolioti kiaušinio plakinyje ir tuomet batono kubeliuose. Voliojant batone, švelniai paspausti, kad kubeliai geriau prikibtų.
6.
Keptuvėje įkaitinti aliejų ir apkepti maltinukus, kol batonas gražiai paruduos. Sudėti į kepimo popieriumi išklotą skardą.
7.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30-40 min, priklausomai nuo jų dydžio.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital