Kalakutienos kukuliai su žolelių padažu ir kukurūzų kruopų koše

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kalakutienos kukuliai su žolelių padažu ir kukurūzų kruopų koše
Autorius apie receptą: Šiek tiek švelnaus itališko skonio virtuvėje. Šiek tiek švelnaus itališko skonio virtuvėje. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
pagal poreikį aliejaus
Faršui:
800 gramų maltos kalakutienos
250 gramų rikotos sūrio
1 vienetas kiaušinių
3 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
3 šaukštai maltų džiūvėsėlių
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Padažui:
125 mililitrai alyvuogių aliejaus (apytikriai)
1 pundelis petražolių
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šakelė mėtų
1 šakelė baziliko
2 skiltelės česnako
3 vienetai ančiuvių
1 šaukštelis citrinos žievelės (tarkuotos)
Garnyrui:
1 stiklinė kukurūzų kruopų
4 stiklinės vandens
20 gramų sviesto
3 šaukštai parmezano sūrio (tarkuoto)
šiek tiek druskos
šiek tiek maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į kalakutieną dėti rikotos sūrį, 3 šaukštus tarkuoto parmezano, kiaušinį, džiūvėsėlius, druskos, pipirų pagal skonį ir gerai išminkyti. Mėsą palaikyti pora valandų šaldytuve, kad džiūvėsėliai išbrinktų.
2.
Padažui žalumynus, ančiuvius, česnaką, citrinos žievelę sudėti į maisto trintuvą, supilti aliejų ir citrinos sultis. Tik nepilti iškart viso aliejaus, kiek trūksta geriau įmaišyti sutrynus žoleles. Sutrinti iki pakankamai vientisos konsistencijos masės, bet nereikia, kad žolelės virstų į košę. Mėtos ir bazilikas turėtų sudaryti 1/3-1/4 petražolių kiekio.
3.
Garnyrui kukurūzų kruopas užpilti vandeniu, įberti druskos ir virti ant nedidelės kaitros, vis pamaišant, kad neprikibtų prie puodo dugno. Virti apie 30 min. Baigiant virti, dėti sviestą, 3 šaukštus parmezano sūrio, pagal skonį pagardinti pipirais.
4.
Rankomis gnybti faršo ir formuoti kalakutienos kukulius.
5.
Keptuvėje gerai įkaitinti aliejų ir apkepti kukulius iš visų pusių. Sudėti į kepimo popieriumi išlotą kepimo indą ir kepti iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje dar apie 10-15 min. Kepimo laikas priklausys nuo kukulių dydžio, tad reiktų pasitikrinti tiesiog vieną perpjovus.
6.
Žolelių padažą pilti ant kalakutienos kukulių.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital