Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru
Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru
Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru
Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru
Kalakutienos kepsnys su obuolių ir spanguolių įdaru
Autorius apie receptą: Antis, žąsis, kalakutas… Man jau panosy kvepia gruzdžia plutele su apeslinais keptas paukštis puošiantis šventinį Kalėdų stalą. Šis kepsnys yra taip lengvai Antis, žąsis, kalakutas… Man jau panosy kvepia gruzdžia plutele su apeslinais keptas paukštis puošiantis šventinį Kalėdų stalą. Šis kepsnys yra taip lengvai paruošiamas, kad esu tikra jog jis tiesiog negali nepavykti, o geriausia yra tai, kad pasiruošti jį galima jau net prieš dieną ir į orkaitę įdėti, tik likus valandai iki šventinių pietų. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1 ir 1/5 kilogramo kalakutų krutinėlės
2.5 stiklinės obuolių sidro
2 stiklinės vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų
1 vienetas obuolių
50 gramų džiovintų spanguolių
50 gramų graikinių riešutų
2 riekės šviesios forminės duonos
2 šaukštai rozmarino
1 šaukštas sviesto
1 šaukštas krakmolo
2 skiltelės česnako
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
Kepimui:
2 šaukštai aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Kalakutienos filė gabalą pasiguldykite ant virtuvinio stalo, įpjaukite jį horizontaliai paliekant abi puses sujungtas taip, kad galėtumėte mėsos gabalą atversti lyg knygą. Šitaip mėsos gabalas bus dvigubai plonesnis ir dvigubai didesnis. Paploninkite jį dar truputį mėsos plaktuku. Dėkite į šalį kol jo vėl prireiks, tegu jis lieka kambario temperatūroje.
2.
Orkaitę įkaitinkite 160 C°, pagruzdinkite joje graikinius riešutus, maždaug 8 minutes, kol šie ims skleisti kvapnų aromatą. Truputį juos sukapokite, bet nelabai smulkiai.
3.
Džiovintas spanguoles suberkite į dubenėlį, apliekite karštu vandeniu, palikite mirkti apie 10-15 minučių, tada nuplikite vandenį. Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, česnaką sukapokite kuo smulkiau, obuolį nulupkite ir supjaustykite kubeliais, nupjaukite plutelę nuo duonos riekelių ir taip pat supjaustykite duoną kubeliais. Sviestą įkaitinkite didelėje keptuvėje, kepkite su juo svogūnus apie 5-8 minutes, kol šie suminkštės, suberkite smulkintus česnakus, pakaitinkite dar minutę, tada suberkite mirkytas spanguoles, graikinius riešutus, obuolius ir duonos kubelius, smulkintą rozmariną. Pagardinkite druskos, pipirais, pakaitinkite dar minutę ir nukelkite nuo ugnies.
4.
Paruoštą kalakutieną išsiklokite ant virtuvinio stalo, paberkite druska, pipirais, ant viršaus tolygiai išdėliokite paruoštą įdarą, kepsnį susukite ir suriškite storesniu, medvilniniu siūlu. Jeigu išsijungėte orkaitę, ją vėl įkaitinkite iki 160C°.
5.
Keptuvėje, labai gerai įkaitinkite aliejų, apkepkite su juo paruoštą kepsnį, kol šis kaip reikiant paruduos iš visų pusių. Perkelkite į karščiui atsparų indą, apliekite 1 stikline sidro ir puse stiklinės vištienos sultinio. Kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 1 val., jei kepsnys labai storas, galite kepti dar 5 - 10 minučių. Karts nuo karto šaukštu apliekite kepsnį sultimis iš kepimo indo dugno. Pasibaigus kepimo laikui, kepsnį iškelkite ant pjaustymo lentutės, uždenkite aliumini ofolija ir palikite pastovėti, 5-8 minutes.
6.
Į puodą supilkite skystį likusį kepimo inde, taip pat supilkite likusį sidrą ir likusį vištienos sultinį. Kaitinkite ant labai stiprios ugnies maždaug penkias minutes, kol skysčio sumažės maždaug trečdaliu. Krakmolą sumaišykite su lašeliu šalto vandens, supilkite į puodą, kaitinkite padažą, kol sutirštės tiek, kad ims laikytis ant šaukšto, jis neturėtų būti per tirštas. Pagardinkite druska, pipirais. Nuo kepsnio nuimkite siūlus, supjaustykite jį riekutėmis ir patiekite su padažu.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital