Kalakutienos ir brokolių apkepas

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kalakutienos ir brokolių apkepas
Autorius apie receptą: Lengvas, greitai paruošiamas patiekalas. Galima puikiai sunaudoti nuo šventinių pietų likusią keptą kalakutieną arba vištieną. Lengvas, greitai paruošiamas patiekalas. Galima puikiai sunaudoti nuo šventinių pietų likusią keptą kalakutieną arba vištieną. Daiva, Cukruoti Debesys
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
500 gramų kalakutienos filė (virtos ar keptos)
1 vienetas brokolių (nedidelio)
300 mililitrų vištienos sultinio
1 vienetas svogūnų
100 mililitrų balto sauso vyno
100 mililitrų grietinėlės, liesos
1 skiltelė česnako
1.5 šaukšto kvietinių miltų
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
Pabarstymui:
50 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto)
2 šaukštai maltų džiūvėsėlių
Kepimui:
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Brokolį išskirstyti žiedynais. Sudėti į verdantį vandenį, pora minučių pavirti. Išimti ir sudėti į šaltą vandenį (su ledukais), kad išliktų gražios žalios spalvos.
2.
Kalakutieną supjaustyti gabaliukais.
3.
Svogūną supjaustyti kubeliais. Dėti į keptuvę su šlakeliu aliejaus. Kepti, kol šiek tiek suminkštės.
4.
Smulkiau supjaustyti papriką, česnaką. Dėti į keptuvę su svogūnu, keletą minučių apkepti.
5.
Berti į keptuvę su daržovėmis miltus ir gerai išmaišyti. Iš lėto, nuolat maišant, pilti vištienos sultinį, maišyti nuolat, kad nebūtų miltų gabaliukų. Supilti vyną, pavirti 5-10 min. Supilti grietinėlę, išmaišyti. Pagardinti druska ir pipirais. Išjungti kaitrą. Įmaišyti pjaustytą kalakutieną, sudėti brokolius. Gerai išmaišyti ir sudėti į kepimo skardą skirtą orkaitei.
6.
Tarkuotą sūrį sumaišyti su džiūvėsėliais ir pabarstyti apkepo viršų.
7.
Kepti iki 230 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min, kol viršus apkeps.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital