Kalakutienos iešmeliai su jogurto padažu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kalakutienos iešmeliai su jogurto padažu
Autorius apie receptą: Kalakutienos iešmelius galima patiekti kaip tik norite – su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis, virtomis ar troškintomis daržovėmis, salotomis, įvairiais padažais, gaminti Kalakutienos iešmelius galima patiekti kaip tik norite – su ryžiais, bulvėmis, šviežiomis, virtomis ar troškintomis daržovėmis, salotomis, įvairiais padažais, gaminti suktinukus ir t.t. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
Faršui:
550 gramų maltos kalakutienos
1 vienetas svogūnų (nedidelio)
2 skiltelės česnako
1.5 šaukštelio džiovintų petražolių
1 šaukštelis saldžiosios paprikos miltelių
2/3 šaukštelio druskos
2/3 šaukštelio aitriosios paprikos miltelių
2/3 šaukštelio malto kumino
Padažui:
1 stiklinė jogurto, natūralaus
1 vienetas agurkų (nedidelio)
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
1 saujelė petražolių (susmulkintų)
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Jogurto padažui česnako skiltelę nulupame ir sutriname česnako spaustuku. Agurką sutarkuojame stambesne tarka.
2.
Viename indelyje sumaišome česnaką, agurką, jogurtą, citrinos sultis, petražoles, druską ir pipirus. Paliekame šaldytuve, kol ruošime kalakutienos iešmelius.
3.
Šiam patiekalui paruošti prireiks 10 medinių iešmelių. Iešmelius sudedame į indą ir užpilame vandeniu. Paliekame mirkti apie 15-20 minučių. Vandenyje išmirkę iešmeliai nedegs, kai keps orkaitėje.
4.
Faršui svogūną nulupame, sutarkuojame. Česnako skilteles nulupame, sutraiškome česnako spaustuku.
5.
Faršą sumaišome svogūnu, česnaku ir prieskoniais. Faršą galite palikti šaldytuve pernakt ar kelioms valandoms, kad susijungtų visi skoniai, bet galite kepti ir iškart.
6.
Imame po nedidelę saujelę faršo, uždedame ant iešmelio, gerai suspaudžiame ir dedame ant kepimo popieriumi išklotos orkaitės skardos.
7.
Kepame iki 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 15 min. Po to 3 minutes su įjungta grilio funkcija.
8.
Iešmelius patiekiame su jogurto padažu ir mėgstamomis daržovėmis.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital