Kalafiorų kepsneliai su padažu ir sūriu orkaitėje

AUTORIUS:
Kristina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 8)
Kalafiorų kepsneliai su padažu ir sūriu orkaitėje
@Shutterstock
Autorius apie receptą: Puikus variantas, norintiems paįvairinti mitybą - nesudėtinga paruošti, labai skanu ragauti. Tinka tiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o vėliau skanauti kaip Puikus variantas, norintiems paįvairinti mitybą - nesudėtinga paruošti, labai skanu ragauti. Tinka tiekti kaip karštą patiekalą su mėgstamu garnyru, o vėliau skanauti kaip užkandį. (...daugiau) Kristina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
1 vienetas žiedinių kopūstų (nedidelio)
200 gramų fermentinio sūrio (tarkuoto arba mocarelos)
3 skiltelės česnako (ar česnako miltelių/granulių)
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
pagal poreikį pomidorų padažo (arba bbq padažo)
0.5 šaukštelio druskos (arba pagal skonį)
0.5 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Orkaitę įjungti kaisti iki 200 C (kaitinimas - viršus + apačia, su vėjeliu).
2.
Žiedinio kopūsto galvą gerai nuplauti ir nuvarvinti. Atsargiai nupjauti lapus ir storąjį koto galą (bet nepažeisti koto dalies, laikančios žiedynus). Apvertus kotu į viršų žiedinį kopūstą perpjauti pusiau, o tada supjaustyti (pradedant nuo dalies prie koto) 2-3 cm storio riekelėmis. Nesijaudinkite, jeigu kai kurios riekelės iširs į žiedynus - juos ruoškite taip pat kaip riekeles.
3.
Kepimo formą pašlakstyti aliejumi (galima tiesiog įtiesti kepimo popieriaus), sudėti žiedinio kopūsto griežinėlius, apšlakstyti aliejumi, pabarstyti druska, pipirais, raudonėliu, tuomet apversti, pašlakstyti aliejumi, pagardinti druska, pipirais, raudonėliu. Ant viršaus išspausti česnaką ir šiek tiek įtrinti, kad pasiskirstytų per visą plotą.
4.
Kepsnius aptepti pomidorų padažu ir užberti sūrio.
5.
Kepti įkaitintos iki 200 C laipsnių orkaitės viduryje 10 minučių. Tada užberti sūrio ir kepti dar 10-15 minučių iki sūris išsilydys ir lengvai paskrus.
6.
Patiekiant galima pabarstyti žalumynais (tinka bazilikai, petražolės ar kt.)
Patarimai:
Kokį padažą naudoti? Galima naudoti įprastą, namuose turimą padažą, rinktis aštrų, gardintą česnaku. O jei norisi, galima naudoti ir kitus mėgstamus padažus, gaminti naminį marinara padažą arba paprikų ir saulėje džiovintų pomidorų užtepėlę.
AUTORIUS: Kristina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital