Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Kakavinis varškės pyragas su juodaisiais serbentais
Autorius apie receptą: Nesunku iškepti, nebrangūs, lengvai gaunami produktai, sveikatai naudingas ir labai mums skanus - todėl dalinuosi receptu. Minkštutis, purus - labiau tortas, nei pyragas. Primena Nesunku iškepti, nebrangūs, lengvai gaunami produktai, sveikatai naudingas ir labai mums skanus - todėl dalinuosi receptu. Minkštutis, purus - labiau tortas, nei pyragas. Primena dabar madingus ,,braunius''. Kuo daugiau uogų, tuo bus drėgnesnis. Aš rinkčiausi vidurį - nei per daug, nei per mažai. Tinka ir ,,kaiminė'', ir trinta varškė - su ja pyragas margesnis ir ,,lengvesnis'', nes ji skystesnė, galima labiau ,,pažaisti'' pyragą supilant. Paskutinėje nuotraukoje pyragas, keptas su didesniu kiekiu uogų ir kremine varške. Nuotraukos akivaizdžiai parodo, koks skirtingas kepinys gaunasi, imant skirtingas varškes. Bet man skaniau, kai mažiau uogų ir varškė rupesnė, todėl ir aprašysiu tokio pyrago kepimą. Tortiškas pyragas valgomas šaltas, skanus ir kitą dieną. Receptas mano pačios kantriai sudėliotas, vis kepant, vis ragaujant. Bet tobulumui nėra ribų... Lauksiu komentarų, jei kas keps. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
500 gramų varškės 9% (netrintos)
1 stiklinė juodųjų serbentų
4 vienetai kiaušinių
4 vienetai kiaušinių baltymų
120 gramų sviesto
100 gramų kondensuoto pieno, saldinto
100 gramų grietinės (riebios)
6 šaukštai kvietinių miltų (naudojau Ekstra)
3 šaukštai cukraus
2.5 šaukšto kakavos
2 šaukštai rudojo cukraus
2 šaukštai vanilinio cukraus
2 šaukšteliai kepimo miltelių
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas krakmolo
1 žiupsnelis druskos
1 vienetas citrinų
5 šaukštai cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
80 gr sviesto ištirpinti ir sumaišyti su kondensuotu pienu.
2.
Kiaušinius gerokai paplakti su ruduoju cukrumi ir šaukštu vanilinio cukraus, žiupsneliu druskos bei sumaišyti su sviestine mase.
3.
Miltus, sumaišytus su kepimo milteliais ir kakava įmaišyti į skystą masę, dar įtarkuoti šiek tiek citrinos ir vėl išmaišyti. Turi būti vidutinio skystumo tešla.
4.
Į varškę supilti likusį ištirpintą sviestą, po saikingai kupiną šaukštą manų ir krakmolo, grietinę bei viską sutrinti trintuvu.
5.
Su cukrumi ir likusiu vaniliniu cukrumi iki putų išplakti kiaušinių baltymus ir įmaišyti į varškę. Taip, 4 tryniai atlieka... ( Kol pyragas kepa, galima iš jų omletą išsikepti). Jei nenorime subtilumo, galime elgtis taupiau, į varškę dėti 2 visus kiaušinius, bet skonis ir spalva nukentės.
6.
Į kakavinę tešlą atsargiai įmaišyti nuplautus ir nudžiovintus serbentus. Deja, abu kartus kepdama, aš pamiršdavau taip padaryti, todėl serbentus jau ant rudos tešlos užberdavau, po to varškės dėdavau, vėl serbentų... Gerai ir taip, bet visgi geriau įmaišyti serbentus į tešlą, patirtis byloja.
7.
Formą geriausia rinktis išardomą, ar ją ištiesti sviestiniu popieriumi. Plonai ištepti sviestu.
8.
Pilti tešlas į formą pagal savo fantaziją. Bet ,,kaimiškos'' varškės tešla sunkoka, puri, bet nelabai skysta, todėl ant dugno reikia daugiau pilti rudos tešlos, varškės masės, vėl tešlos, maišytos su serbentukais.
9.
Dėti į įkaitintą orkaitę iki 180 laipsnių karščio ir kepti apie 45 - 50 min. - patikrinti pagaliuku, ar jau iškepė. Palaukti, kol pyragas formoje kiek pravės.
10.
Dažniausia aš pyragą apverčiu, nes varškė nuskęsta, tuomet ji atsiduria viršuje.
11.
Iš citrinos ir cukraus pudros paruošti glaistą ir juo aplieti pyragą - tortuką. Dar galima aptarkuoti džiovintais vaisias, kokoso drožles panaudoti, kitas sodo ir parduotuvių gėrybes. Skanaus! Su meile!
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital