Kakavinis varškės ir maskarponės pyragas su džiovintomis slyvomis iš šokoladiniu kremu

AUTORIUS:
Regina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 7)
Kakavinis varškės ir maskarponės pyragas su džiovintomis slyvomis iš šokoladiniu kremu
Kakavinis varškės ir maskarponės pyragas su džiovintomis slyvomis iš šokoladiniu kremu
Kakavinis varškės ir maskarponės pyragas su džiovintomis slyvomis iš šokoladiniu kremu
Kakavinis varškės ir maskarponės pyragas su džiovintomis slyvomis iš šokoladiniu kremu
Autorius apie receptą: Varškės pyragą lengvai paverčiau tortu. Naudojau ir romą, galima jo neimti, arba naudoti tik jo aromatą. O slyvas, romo nenaudojant, reiktų rinktis drėgnai džiovintas arba Varškės pyragą lengvai paverčiau tortu. Naudojau ir romą, galima jo neimti, arba naudoti tik jo aromatą. O slyvas, romo nenaudojant, reiktų rinktis drėgnai džiovintas arba perlieti verdančiu vandeniu. (...daugiau) Regina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
300 gramų kvietinių miltų
150 gramų sviesto
1 vienetas kiaušinių
50 gramų kakavos
50 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai rudojo cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
1 šaukštas kepimo miltelių
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
250 gramų varškės
250 gramų maskarponės sūrio
2 vienetai kiaušinių
50 gramų grietinės, 30% riebumo
2 šaukštai krakmolo
2 šaukštai cukraus
1 šaukštas vanilinio cukraus
Įdarui:
200 gramų džiovintų slyvų (be kauliukų)
50 gramų romo (nebūtina)
Ganašui:
200 gramų juodojo šokolado
200 gramų grietinėlės, 35% riebumo
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Šokoladinį ganašą pradėjau ruošti iš vakaro. Iki užvirimo pašildyti grietinėlę, tik jokiu būdu nevirti! Užpilti juodo šokolado gabaliukus. Kiek palaukus, gerai masę išmaišyti. Padėti šaltai. Po to gerai bent kelis kartus permaišyti, kas kelias valandas. Beje, produktus ganašui reikia imti kokybiškus, nes, jei jie prastesni, tas tikrai labai pasijaučia galutiniame rezultate. Puikus pasirinkimas sekmadienio popietei.
2.
Užmerkti iš anksto slyvas rome.
3.
Tešlą aš irgi iš anksto pasigaminu, nes kelias valandas ji pastovi šaldytuve. Sviestą ištirpinti ant garų.
4.
Kiaušinį gerokai paplakti su druskos trupučiu bei ruduoju cukrumi, šaukštu vanilinio cukraus. Sumaišyti su sviestu.
5.
Grietinę paplakti su kepimo milteliais ir įmaišyti į paruoštą masę.
6.
Miltus sumaišyti su kakava. Po truputį miltus įmaišyti į turimą masę. Išeina minkštoka, bet minkoma tešla.
7.
Tešlą padalinti į 2 gabalus ir gerai atšaldyti.
8.
Kremui išplakti 2 kiaušinius su cukrumi ir šaukštu vanilinio cukraus iki purumo.
9.
Sumaišyti maskarponę su varške ir grietine, krakmolu, įmaišyti kiaušinio masę.
10.
Į kepimo formą (24 cm skersmens) sutarkuoti pusę tešlos, pakelti kraštelius. Sudėlioti slyvas. Pilti varškės masę. Užtarkuoti tešla.
11.
Kepti iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 40 min.
12.
Gerai atvėsinti.
13.
Gerai išplakti ganašą. Aš dar pagardinau romu, kuriame mirko slyvos - 2 šaukštais. Ir kulinariniu švirkštu papuošti pyragą. Aromatingas ir purus kremas priduoda šventiškumo.
AUTORIUS: Regina
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital