Kakavinis tortas su švelniu varškės kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Kakavinis šokoladinis tortas su varške
Kakavinis šokoladinis tortas su varške
Kakavinis šokoladinis tortas su varške
Autorius apie receptą: Skanutis, lengvutis, gaivus tortas. Purus kakavinis biskvitas, sulaistytas kava, varškės kremas ir lengvas aviečių prieskonis - viskas dera labai puikiai. Skanutis, lengvutis, gaivus tortas. Purus kakavinis biskvitas, sulaistytas kava, varškės kremas ir lengvas aviečių prieskonis - viskas dera labai puikiai. Ina, Taip norėjau...
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
5 vienetai kiaušinių
5 šaukštai cukraus
70 gramų miltų
40 gramų kakavos
0.5 šaukštelio kepimo miltelių
pagal skonį vanilinio cukraus
Sulaistymui:
1 stiklinė kavos (stiprios, saldintos, su trupučiu aviečių likerio)
Kremui:
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (plakamosios)
350 gramų kreminės varškės
5 šaukštai cukraus
18 gramų grietinėlės standiklio (nebūtina)
pagal skonį citrinų sulčių
Pertepimui:
pagal poreikį aviečių uogienės (pertrintos per sietelį, kad nebūtų sėklyčių)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į dubenį mušame kiaušinius, beriame cukrų ir vanilinį cukrų, plakame elektriniu plakikliu 5 - 7 min., kol masė tampa šviesi ir puri.
2.
Miltus sumaišome su kakava ir kepimo milteliais ir įsijojame į kiaušinių masę, atsargiai išmaišome keldami iš apačios į viršų.
3.
Tešlą pilame į kepimo popieriumi išklotą formą (25 - 26 cm skersmens) ir kepame iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 - 25 min. Ar iškepęs, tikriname mediniu pagaliuku. Iškeptą biskvitą atvėsiname ant grotelių. Biskvitą geriau iškepti iš vakaro. Biskvitą išilgai perpjauname į tris dalis.
4.
Užplikome puodelį kavos, atvėsiname, perkošiame, pasaldiname, įpilame aviečių trauktinės ar likerio.
5.
Grietinėlę suplakam su cukrumi ir citrinos sultimis iki standumo, dedam kreminę varškę, beriam grietinėlės standiklį ir suplakam.
6.
Renkame tortą: ant padėklo dedame vieną dalį biskvito, sulaistome kava (bet labai nepersistenkite, nes tortas bus sutižęs), aptepame aviečių uogiene, tada kremu. Dedame antrą dalį biskvito ir viską pakartojam, tada trečią dalį biskvito, sulaistom ir aptepam visą tortą kremu. Kremą reikia taip dalinti, kad liktų visam tortui aptepti.
7.
Papuošimui aplaisčiau tirpintu šokoladu.
Patarimai:
Jeigu nedėsite grietinėlės standiklio, reikia naudoti želatiną. 10 gramų želatinos užpilti trupučiu vandens ir leisti išbrinkti apie 10 min. Išbrinkusią reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždėkite ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitinkite (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną palikti atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti. Plakdami grietinėlę, maža srovele pilkite želatiną ir gerai išmaišykite.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
grilio patiekalai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital