Kaimiškai paruošti šonkauliukai

AUTORIUS:
Mindaugas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 1)
Kaimiškai paruošti šonkauliukai
Autorius apie receptą: Skaniausi šonkauliai, lydintys nuo vaikystės - pasūdyti, gerokai apvirti raugintuose kopūstuose ir apkepti orkaitėje su papildomais prieskoniais bei česnakais. Šonkaulius Skaniausi šonkauliai, lydintys nuo vaikystės - pasūdyti, gerokai apvirti raugintuose kopūstuose ir apkepti orkaitėje su papildomais prieskoniais bei česnakais. Šonkaulius reikia rinktis kuo smulkesnius - reikės trumpai virti, kepti, o bus minkštesni. Raugintuose kopūstuose sūdyta virta kiauliena ir šiaip labai skani, o apkepus iš viso labai gardu, nelieka. (...daugiau) Mindaugas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
2 kilogramai kiaulienos šonkaulių (smulkių)
1 kilogramas raugintų kopūstų
1 vienetas svogūnų
3 skiltelės česnako (smulkintų)
2 žiupsneliai maltos kalendros
2 žiupsneliai džiovintų bazilikų
2 žiupsneliai maltos raudonosios paprikos
Marinatui:
1 šaukštas druskos
1 žiupsnelis cukraus
6 žiupsneliai maltų juodųjų pipirų
6 žiupsneliai maltų lauro lapų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Mėsą pamirkyti šaltame vandenyje apie valandą. Gerai nuvarvinti.
2.
Druską sumaišyti su pipirais ir lauro lapais.
3.
Ištrinti, maigant, pirmiausia trupučiu cukraus, po to druskos mišiniu su pipirais, lapeliais ir padėti užslėgtus šaltai ant nakties.
4.
Dėti į puodą neplautus ir pavirti bent 20 min. Vandenį išpilti, šonkaulius nuplauti.
5.
Raugintus kopūstus nuplauti, jei jie yra per daug rūgštūs
6.
Į naują vandenį sudėti virti šonkaulius bei raugintus kopūstus. Įpjaustyti svogūno, įdėti po žiupsnelį likusių prieskonių. Virti apie 40 min, kol mėsa dar laikysis ant kaulo tvirtai. Išimti šonkauliukus iš puodo, šiek tiek atvėsinti.
7.
Likusius prieskonius sumaišyti su smulkintais česnakais.
8.
Pravėsusius šonkaulius ištrinti prieskonių bei smulkintų česnakų mišiniu. Jei paragavus truks druskos, įtrinti dar ir druska.
9.
Šonkaulius dėti į gilią skardą, tarp šonkauliukų įpilti samtį sultinio, kuriame virė šonkauliai, atsargiai, kad nenuplautų prieskonių.
10.
Kepti iki 170-180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min.
AUTORIUS: Mindaugas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital