Kaimiška pica

AUTORIUS:
Lijana
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 104)
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 104)
Kaimiška pica
Kaimiška pica
Kaimiška pica
Kaimiška pica
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Padui (užtenka tokio dydžio skardai, kaip nuotraukose):
300 g miltų (apytikriai)
200 ml pieno
1 arbatinio šaukštelio sausų mielių
1 arbatinio šaukštelio druskos
1 valgomo šaukšto cukraus
1 valgomo šaukšto aliejaus
Viršui (gramais nerašau, dedame tiek, kiek norime pagal skonį):
šlapios dešros (arba dešrelių)
parūkytos dešros, kumpelio ar šoninės
marinuotų agurkėlių
grybų (tinka ir marinuoti)
paprikos
tarkuoto sūrio
svogūno žiedų
pomidorų padažo
picos prieskonių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
Padui į dubenį suberiame miltus, įmaišome sausas mieles, suberiame druską, cukrų, supilame aliejų - viską pamaišome ir pilame šiek tiek pašildytą pieną.
Tešlą minkome iki vientisos masės. Tešla turi gautis minkoma, prie rankų nelabai lipti, bet ir likti elastinga, ne kieta. Jeigu tešla labai lipni, įdėkite dar miltų, o jeigu gavosi kietoka, įpilkite dar šiek tiek pieno. Palikite tešlą valandėlei šiltesnėje vietoje, kad pakiltų.
Kai pakyla, dar kartą išminkome, o tada formuojame picos padą kočėlo pagalba. Aš tešlą dalinu į dvi dalis, taip lengviau iškočioti, ir kočioju ant lengvai pamiltuoto paviršiaus. Paskui abi tešlas kloju į skardą, kurią nedideliu šlakeliu aliejaus prieš tai sudrėkinu arba kepimo popieriumi iškloju.
Picos ingredientus supjaustome: agurkėlius griežinėliais, papriką kubeliais, svogūnus žiedais, grybus dedame tiesiog iš stiklainiuko, jei pievagrybiai - pasmulkiname. Šlapią dešrą sutarkuojame, kitas dešras arba kumpį pjaustome riekelėmis,griežinėliais. Sūrį tarkuojame. Visus supjaustytus produktus, išskyrus sūrį, paeiliui dedame ant skardoje iškloto picos pado, ištepto pomidorų padažu.
Paruoštą picą kepame 180 laipsnių temperatūroje ~ 30-35 minutes. Kepimo pabaigoje picos viršų barstome sūriu ir dar keletą minučių pakepame, kol sūris išsilydo.
AUTORIUS: Lijana
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (12)
Viktorija
2020-04-04 13:45
Puikus picos pagrindo receptas. Padas išėjo minkštas. ATSAKYTI
Greta
2016-10-02 21:10
Tesla dariau pagal recepta, tai lipo prie ranku, bet siek tiek palaikiau siltai ir paberus ant stalvirsio miltu pradejau kocioti. Galiu pasakyt nerealiai gavos!! Aciu us recepta! ATSAKYTI
Zydrune
2014-12-30 15:35
Man asmeniskai tiek idejus miltu ir ipilus pieno tesla gaunasi skystoka reiketu apie 450 g miltu..ir 200 ml pieno ATSAKYTI
Sandra
2017-11-29 12:59
Dejau 400g miltu,tai vos galejau iškočioti,kieta labai.Gal reikejo pieną pilti šiltą,as pyliau šaltą? ATSAKYTI
Laura
2017-11-29 16:22
Taip, mielinei tešlai pieną reikėtų pilti šiltą. O tikslų miltų kiekį koreguokite geriausia pagal tešlos kosnsitencija, nes tešla jokiu būdu neturėtų gautis kieta. Geriau iš pradžių dėkite mažiau miltų, o jeigu trūks, visada spėsite įdėti. Ir jau geriau kočiojant stalviršį miltais labiau pabarstyti negu tešloje miltų padauginti. Matot, skirtingos miltų rūšys šiek tiek skirtingai brinksta, todėl ir tas kiekis varijuoti gali. Šiaip čia geras receptas, daug kartų pagal jį padą gaminau ATSAKYTI
Modestas
2013-02-09 17:57
Gaminau pirma karta. Taciau sakyciau kad gavos labai neblogai :) net zmonai patiko :)) ATSAKYTI
Asta
2013-01-09 20:39
Labai skani pica, jau išbandžiau....:) ATSAKYTI
sigute
2012-11-12 18:48
siandie isbandem ir mes. Labai skanu, Tikra kaimiska pica! :) ATSAKYTI
Lina
2012-11-06 22:12
Siandien isbandyta:).Picute gavosi liuksiska.Kas ieskot minksto,skanaus paduko,butinai pabandykit sita. Niam,niam kaip skanu :D ATSAKYTI
Laumis
2012-10-14 20:20
gerule gavos. kepsim dar karta. ATSAKYTI
Dorota
2012-10-10 13:08
Pica gavosi fantastiska! Vyras ir vaikai pirstelius apsilaize :) Viso sito gereumo uzteko 3 suaugusiems ir 2 vaikams :) ATSAKYTI
Linas
2022-01-13 19:42
Tesla superinė tik as labai plonai iskociojau gavosi kaip picerijos padas. Superinis receptas ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital