1.
Skirtingai nei kituose medaus torto receptuose, šiame kaitiname tik medų. Dedame medų į puodelį ir kaitiname, kol pradės kunkuliuoti. Po 5-7 min. medus patamsės.
2.
Į medų sudedame sviestą. Ištirpusį sviestą ir medų išmaišome ir paliekame atvėsti.
3.
Kiaušinius su cukrumi išplakame iki putų. Į išplaktą kiaušinių masę po truputį, plakdami, pilame medaus ir sviesto masę, dedame grietinę. Sodą nugesiname actu ir dedame į kiaušinių masę.
4.
Po truputį, sijodami, beriame miltus ir maišome. Tešla turi būti maždaug grietinės tirštumo. Jeigu padauginote miltų, įdėkite dar kelis šaukštus grietinės. Tešla turi būti tokio tirštumo, kad būtų galima tepti. Uždenkite tešlą plėvele ir dėkite brandinti į šaldytuvą iki 12 val. Galima to ir nedaryti, bet brandintos tešlos "Medutis" tikrai skanesnis.
5.
Išėmkite tešlą iš šaldytuvo, palaikykite kambario temperatūroje, kol sušils.
6.
Imkite 24 cm. skersmens torto formą, atsekite tortinės šonus ir ant pado tieskite kepimo popieriaus lakštą. Užspauskite tortinės šonus. Popierius nejuda ir yra patogu tepti tešlą.
7.
Dėkite apie 1,5 - 2 šaukštus tešlos ir tepkite tešlą silikoniniu teptuku arba šaukštu tolygiu sluoksniu. Kuo ploniau tešlą tepsite, tuo bus skanesnis tortas. Tepti silikoniniu teptuku yra patogiau, nes galima tešlą ištepti labai plonai.
8.
Paruoštą kepti lakštą dėkite į iki 180 C laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite apie 7 - 10 min. iki auksinės rudos spalvos. Žiūrėkite, kad nesudegtų. Kuo plonesni lakštai, tuo greičiau iškeps. Gerai, jeigu turite 2 formas, tuomet vienu metu iškeptumėte 2 lakštus.
9.
Iškepusį lakštą išimkite ir klokite kitą popieriaus lapą. Galite naudoti tuos pačius lapus. Pravėsusį lakštą nuimkite nuo popieriaus. Jeigu kartais sugadinote popierių ar per daug prikepė, keiskite švariu. Tokiu būdu iškepame visus lakštus. Aš iškepu apie 5 - 7 lakštus. Jeigu tortą puošite trupiniais, tai atidėkite kelis lakštus ir padžiovinkite. Padžiovintus dėkite į smulkintuvą ir sutrinkite iki trupinių.
10.
Pagal instrukciją ant želė pakelių paruoškite braškių ir citrinų želė. Vandens vienam pakeliui pilkite apie 400 ml. Sustingusią želė supjaustykite kubeliais.
11.
Kremui kambario temperatūros grietines truputį paplakame, bet visai neišplakame, pilame cukrų, citrinos sultis, nutarkuotą citrinos žievelę. Ragaujame ir, jeigu trūksta saldumo ar rūgšties, paskaniname. Atsargiai įmaišykite želė gabaliukus.
12.
Torto formavimui naudojau 21 cm skersmens torto formą. Kremą prieš sluoksniavimą padalinkite lygiomis dalimis. Aš sunaudojau 5 lakštus. Į formą dėkite vieną lakštą, tepkite kremo, berkite želė gabaliukų, vėl dėkite lakštą ir t. t. Viršutinis sluoksnis turi būti kremo. Torto šonus ir viršų apibarstome trupiniais.
13.
Tortą reikia kelias valandas palaikyti kambario temperatūroje, tik po to dėti į šaldytuvą. Kad atskleistų savo skonį "Medutis" turi subręsti. Šviežiai pagaminto valgyti nereikėtų. Vieną dieną kepame lakštus, kitą pertepame, o trečią puošiame ir valgome.
14.
Tortą puoškite pagal savo fantaziją ir skonį. Skanaus!