Jogurto tortas "Vasaros svajonė"

AUTORIUS:
Milda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Jogurto tortas "Vasaros svajonė"
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
800 ml jogurto (pvz. melionų su avietėmis)
1 stiklinės tirpios kavos, saldžios ir atvėsintos
30 g želatinos
2 - 3 v. š. cukraus
Šokoladinio arba balto biskvito 
 
Kraštų glajui:
100 g juodojo šokolado
 
Viršui:
1 želė pakelio, citrinų skonio
1 v. š. želatinos
Vaisių ir uogų (besėklės vynuogės, kiviai, braškės ir kt.)
PARUOŠIMO BŪDAS:

30 ml želatinos užpilkite atvėsinta drugna kava ir palikite brinkti 10 - 15 min. Tada garų vonelėje arba ant labai mažos ugnies (neužvirinant) kaitinti kartu su cukrumi, kad ištirptų granulės (intensyviai maišykite). Atvėsinti.

Elektriniu plaktuvu suplakti jogurtą ir atvėsintą kavą.

Į išardomą tortinę padėti gatavą biskvitą ir supilti paruoštą jogurto masę. Padėti į šaldytuvą stingti.

Kuomet tortas jau sutingęs ar beveik sustingęs, gražiai išdėliokite vaisius (darykite nedidelį kalnelį). Jį apliekite citrusine žėle (paruoškite želė pagal instrukciją, atvėsinkite, suberkite želatiną ir leiskite išbrinkti. Tada kaitinkite arba tirpinkite granules garų vonelėje ir vėl atvėsinkite). Visos paruoštos želė gali ir neprireikti, tačiau laikykite ją kambario temperatūroje ir vis, nedideliais kiekiais, apliekite tortą ir jį laikykite šaldytuve. Taip "žaidžiant", vaisiai po mažu "sulips" ir neišsidarkys sudėti  vaisiai (vaisiai neturi būti pilnai "paskendę" želėje).

Kuomet tortas jau sustingęs (geriausia palaikyti per nakt), išimkite jį (prieš nuimant tortinės dalį, apipjaukite peiliu palei kraštus), o šonus aptepkite tirpintu, kiek sukietėjusiu šokoladu ir vėl padėkite į šaldytuvą galutinai sustingti.
 

Skanaus!!!

AUTORIUS: Milda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
To ass
2015-02-19 10:33
Skaitykite ATSAKYTI
ass
2015-02-13 18:30
O kur jogurtas????? ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital