Jogurtinis tortas su želė gabaliukais

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Jogurtinis tortas su želė gabaliukais
Jogurtinis tortas su želė gabaliukais
Jogurtinis tortas su želė gabaliukais
Autorius apie receptą: Man patinka kepti tortus, tik turiu problemą, kad nelabai moku juos dailiai puošti. Vasarą man žinoma gelbsti uogos. Jos tikrai puošnios ir tortui suteikia gyvumo. Šis jogurtinis Man patinka kepti tortus, tik turiu problemą, kad nelabai moku juos dailiai puošti. Vasarą man žinoma gelbsti uogos. Jos tikrai puošnios ir tortui suteikia gyvumo. Šis jogurtinis tortas yra vienas iš mano šeimos mėgstamiausių, nes yra pakankamai gaivus, lengvas ir toks vasariškai žavus. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
80 gramų kvietinių miltų
80 gramų cukraus
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio vanilinio cukraus
Kremui:
600 mililitrų vandens
500 mililitrų jogurto, natūralaus
500 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
150 gramų cukraus
77 gramai braškių želė (1 pakelio)
30 gramų želatinos
Papuošimui:
pagal poreikį uogų (naudojau braškes ir šilauoges)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Želė miltelius užpilame 500 ml karšto vandens, maišome, kol ištirps. Paliekame pilnai sustingti.
2.
Sustingusią želė supjaustome nedideliais gabaliukais. Želė patogiausia pasiruošti iš vakaro.
3.
Biskvitui kiaušinius išplakame su cukrumi ir vaniliniu cukrumi iki purumo. Į kiaušinių masę įsijojame miltus su kepimo milteliais. Masę išmaišome iki vientisumo.
4.
Tešlą supilame į 24 cm skersmens kepimo popieriumi ištiestą formą.
5.
Kepame iki 180 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje apie 30 min. Mediniu smeigtuku patikriname, ar iškepė – smeigtukas turi būti sausas. Jei aplipęs tešla, kepame dar 5 minutes ir vėl tikriname.
6.
Iškepusį biskvitą atvėsiname ir perpjauname per pusę.
7.
Kremui želatiną užpilame 100 ml šalto vandens ir paliekame 10 minučių išbrinkti. Išbrinkusia reikia ištirpinti vandens garų vonelėje. Indelį su želatina uždedame ant puodo su lėtai verdančiu vandeniu, kad indelio dugnas nesiektų vandens. Nuolat maišant, kaitiname (neužvirinkite). Ištirpintą želatiną paliekame atvėsti, tačiau, ji turi išlikti vos šilta, nepradėjusi ar tik vos pradėjusi stingti.
8.
Grietinėlę išplakame su cukrumi iki standžių putų ir įmaišome jogurtą. Atvėsusią želatiną, nuolat maišydami, maža srovele supilame į kremą, gerai išmaišome. Suberiame želė gabaliukus į jogurto masę, permaišome.
9.
Į formą dedame pirmą biskvitą. Ant jo pilame pusę jogurto masės, tolygiai paskirstome. Ant viršaus dedame dar vieną biskvito lakštą ir pilame likusią jogurto masę, tolygiai paskirstome.
10.
Tortą dedame į šaldytuvą stingti.
11.
Pjaustome uogas ir puošiame tortą.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital