Jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
Jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
Jogurtinis tortas su persikais ir braškėmis
Autorius apie receptą: Prieš kepant tortą turiu kelis patarimus. Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo Prieš kepant tortą turiu kelis patarimus. Kremo saldumą reguliuokite pagal savo skonį ir jogurto saldumą. Nepabijokite įdėti daugiau cukraus, jeigu atrodo, kad reikia. Sirupo saldumą ir rūgštumą taip pat reguliuokite pagal save, priklausomai kokio saldumo/rūgštumo yra persikų sirupas likęs nuo konservuotų persikų. Taipogi, nepamirškite atsargiai elgtis su želatina, kad tirpinant mikrobangėje želatina neperkaistų ir ,maišant, į kremą būtų pakankamai atvėsusi, bet dar skysta, kad galėtumėte plona srovele pilti į kremą. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
4 vienetai kiaušinių
100 gramų kvietinių miltų
130 gramų cukraus
8 šaukštai vandens (šilto)
1.5 šaukšto krakmolo
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
2 žiupsneliai druskos
Kremui:
400 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (šaltos)
1 skardinė konservuotų persikų (puselių saldžiame sirupe, mažos)
300 mililitrų persikų jogurto (kambario temperatūros)
1 sauja braškių
60 mililitrų vandens
6 šaukštai cukraus
20 gramų želatinos
Sulaistymui:
1 stiklinė vandens (šilto)
pagal poreikį sirupo (likusio nuo konservuotų persikų)
0.5 vieneto citrinų (sulčių)
4 šaukštai cukraus
Papuošimui:
160 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo
2 saujos braškių
3.5 šaukšto cukraus pudros
0.5 šaukštelio vanilės ekstrakto
Papildomai:
šiek tiek sviesto (formai patepti)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Ant apvalios kepimo formos (naudojau 20 cm skersmens išardomą formą) dugno patiesiame kepimo popierių. Formos dugną ir kraštus patepame trupučiu sviesto.
2.
Biskvitui baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius sudedame į vieną dubenį kartu su cukrumi, plakame elektriniu plakikliu. Tada supilame šiltą vandenį ir plakame apie 3 minutes, kol masė padvigubėja.
3.
Kitame dubenyje išplakame kiaušinių baltymus su žiupsniu druskos. Plakame tol, kol baltymai pasidaro standūs ir apvertus dubenį iš jo nekrenta.
4.
Miltus sumaišome su krakmolu, kepimo milteliais ir žiupsniu druskos. Miltus persijojame 2 kartus. Lėtai ir pamažu įmaišome miltus į trynių masę (aš naudoju guminę mentelę). Po to atsargiai ir lėtai įmaišome baltymus.
5.
Pusę tešlos supilame į kepimo formą, išlyginame paviršių ir kepame įkaitintoje 180 C laipsnių orkaitėje 20-22 minutes. Ar biskvitas iškepęs patikriname mediniu dantų krapštuku. Iškepusį biskvitą išimame iš orkaitės paliekame atvėsti 5 minutes, tada išimame iš kepimo formos, paliekame visiškai atvėsti ir atsargiai perpjauname perpus. Tokiu pačiu būdu iškepame antrąjį biskvitą ir perpjauname perpus. Jei norite, galite kepti biskvitą iškart 2-jose formose arba kepti 1 biskvitą ir perpjauti į 3 dalis.
6.
Sulaistymu vandenį, persikų sirupą, cukrų ir citrinos sultis sumaišome viename indelyje ir atidedame į šalį. Sirupo saldumą reguliuokite pagal savo skonį. Aš dėjau daugiau cukraus, nes mano naudotas sirupas ir jogurtas nebuvo itin saldūs.
7.
Kremui jogurtą paliekame kambario temperatūroje, kad nebebūtų šaltas.
8.
Šaltą grietinėlę plakame elektriniu plakikliu, kol pradeda truputį tirštėti, suberiame cukrų ir plakame, kol pasidaro tiršta (tik neperplakite).
9.
Mažame indelyje želatiną užpilame vandeniu, paliekame išbrinkti 5-10 minučių. Tada pašildome mikrobangėje 10-15 sekundžių, kad želatina ištirptų. Sekite šildymo laiką ir neperkaitinkite, stebėkite, kad neužvirtų, kitaip želatina nestings. Želatiną truputį atvėsiname.
10.
Atvėsusią želatiną plona srovele supilame į jogurtą, nuolat maišydami elektriniu plakikliu. Po to atsargiai ir lėtai įmaišome grietinėlę (aš naudojau guminę mentelę). Kremą trumpam paliekame šaldytuve. Nepalikite per ilgai, kitaip kremas sustings.
11.
Persikus nusausiname, supjaustome nedideliais kubeliais. Braškes taip pat supjaustome mažais kubeliais.
12.
Torto sluoksniavimas – ant tos pačios kepimo formos dugno ir kraštų (kurioje kepėte biskvitus) patiesiame kepimo popierių. Dedame pirmąjį biskvitą, apšlakstome sirupu. Sirupo nepagailėkite, bet apšlakstykite atsargiai, kad nebėgtų per biskvito kraštus. Tepame trečdalį kremo, išdėliojame trečdalį vaisių ir uogų, uždedame antrąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame pusę likusio kremo ir išdėliojame pusę vaisių ir uogų. Dedame trečiąjį biskvitą, sulaistome sirupu, tepame kremą, išdėliojame likusius vaisius ir uogas. Uždedame paskutinį biskvitą, jį sulaistome sirupu (sirupo gali ir atlikti). Tortą dedame į šaldytuvą ir paliekame bent 4 valandoms ar pernakt.
13.
Torto papuošimui viename inde išplakame grietinėlę su cukraus pudra ir vanilės ekstraktu.
14.
Tortą išimame iš formos, dekoruojame grietinėle ir braškėmis. Skanumėlis!
Patarimai:
Stiklinė 240 ml.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
grilio patiekalai
salotos, mišrainės
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
desertai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital