Jogurtinis tortas su bananų pagrindu

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 9)
Jogurtinis tortas su bananais
Autorius apie receptą: Labai skanus ir gaivus tortas. Turėjau bananinio pyrago receptą, bet vien jį kepti buvo nuobodu. Tad sugalvojau pagaminti tortuką. Skoniai jame labai dera. Darbo tikrai nedaug, o ir Labai skanus ir gaivus tortas. Turėjau bananinio pyrago receptą, bet vien jį kepti buvo nuobodu. Tad sugalvojau pagaminti tortuką. Skoniai jame labai dera. Darbo tikrai nedaug, o ir produktai paprasti. (...daugiau) Andželika
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai bananų (gerai sunokusių)
95 gramai miltų
1 vienetas kiaušinių (mažo)
50 gramų cukraus
2 šaukštai aliejaus (bekvapio)
1 šaukštelis kepimo miltelių
0.5 šaukštelio cinamono
šiek tiek druskos
pagal skonį vanilės
Kremui:
400 gramų graikiško jogurto (arba kreminės varškės)
200 gramų balto šokolado
3 šaukštai vandens
7 gramai želatinos
pagal skonį vanilės
Viršui:
400 gramų vandens
1 pakelis aviečių želė (77 gr)
0.5 šaukštelio želatinos
šiek tiek aviečių (naudojau šaldytas)
šiek tiek granatų sėklų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bananus nulupti ir sutrinti, įmušti kiaušinį, suberti cukrų, vanilę, cinamoną, šiek tiek druskos. Įpilti aliejų ir viską gerai išplakti. Suberti persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais, ir dar šiek tiek paplakti.
2.
Torto formos dugną iškloti kepimo popieriumi, sutepti aliejumi ir supilti tešlą. Kepti 180 C laipsnių orkaitėje apie 25-30 minučių. Ar iškepė, patikrinti mediniu pagaliuku. Iškepus padui išimti iš orkaitės ir leisti formoje visiškai atvėsti.
3.
Kremui želatiną užpilti vandeniu ir palikti išbrinkti. Po to pašildyti, kad želatina visiškai ištirptų, neužvirinti!
4.
Baltą šokoladą išlydyti vandens vonelėje, sumaišyti su jogurtu, vanilę ir ištirpinta želatina. Supilti į torto formą ant atvėsusio biksvito, ir dėti į šaldytvuą, kad sustingtų.
5.
Aviečių žėlė paruošti pagal instrukciją, tik vandens pilti 400 mililitrų ir įmaišyti 0.5 šaukštelio želatinos. Palikti atvėsti.
6.
Ant sustingusio torto sluoksnio sudėti uogas, atsargiai, po kelis šaukštus užpilti aviečių žėlė ir dėti vėl į šaldytuvą, kad vėl sustingtų.
Patarimai:
Tortą ruošiau 20 cm skersmens formoje.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital