Jogurtinis maskarponės ir rikotos tortas su vaisiais

AUTORIUS:
Ramunė Matulienė
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 11)
Jogurtinis maskarponės ir rikotos tortas su vaisiais
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
2 vienetai kiaušinių
2 šaukštai miltų
2 šaukštai cukraus
Kremui:
250 gramų maskarponės sūrio
250 gramų rikotos sūrio
250 gramų jogurto
200 mililitrų vandens
3 vienetai abrikosų
4 šaukštai želatinos
0.5 vieneto citrinų sulčių
1 šaukštelis citrinos žievelės
šiek tiek cukraus
šiek tiek vanilinio cukraus
Sulaistymui:
šiek tiek likerio (arba stiprios saldžios kavos)
Pertepimui:
šiek tiek spanguolių žėlė
Papuošimui:
šiek tiek trešnių
šiek tiek persikų
šiek tiek citrinų želė
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Trynius išsukti su cukrumi, dėti išplaktus baltymus, išmaišyti, supilti miltus ir viską gerai išsukti. Tešlą supilti į kepimo formą, išklotą kepimo popieriumi, ir kepti 170 C orkaitėje apie 20 minučių. Biksvitą atvėsinti ir sulaistyti likeriu arba saldžia kava.
2.
Želatiną užpilti vandeniu ir palikti 15 minučių išbrinkti. Vėliau pakaitinti garų vonelėje, kad ištirptų ir palikti atvėsti.
3.
Maskarponę išsukti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, citrinos sultimis ir nutarkuota citrinos žievele. Supilti pusę jogurto, išmaišyti, plona srovele supilti pusę želatinos ir gerai išmaišyti. Į rikotą supilti likusį jogurtą ir želatiną, įmaišyti nuluptus ir supjaustytus abrikosus.
4.
Ant biskvito pilti rikotos kremą, trumpam palikti sustingti.
5.
Paruošti spanguolių žėlė pagal instrukciją ir į ja įmaišyti persikų gabalėlių. Spanguolių žėlė supilti ant rikotos kremo ir palikti sustingti. Ant viršaus pilti maskarponės kremą ir dėti į šaldyuvą, kad sustingtų.
6.
Puošti pagal savo fantaziją, aš puošiau persikais ir trešnėmis, ant viršaus užpyliau citrinų želė. Palikti šaldytuve per naktį.
AUTORIUS: Ramunė Matulienė
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital