Jogurtinis braškių keksas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jogurtinis braškių keksas
Autorius apie receptą: Šis keksas ne per saldus ir gana drėgnas. O braškių rūgštelė suteikia jam malonios gaivos. Šis keksas ne per saldus ir gana drėgnas. O braškių rūgštelė suteikia jam malonios gaivos. Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
250 gramų graikiško jogurto
4 vienetai kiaušinių (L dydžio)
220 gramų miltų
200 gramų braškių
200 gramų cukraus
120 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
1 vienetas citrinų (reikės tik žievelės)
2 šaukšteliai vanilės esencijos
8 gramai kepimo miltelių
1 šaukštelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Į didelį dubenį supilk jogurtą, po vieną įmušk kiaušinius ir vis išmaišyk.
2.
Supilk vanilės esenciją, tarkuotą citrinos žievelę, suberk cukrų su druską. Vėl viską išmaišyk. Gali plakti elektriniu mikseriu arba gumine konditerio mentele.
3.
Atskirame inde sumaišyk miltus su kepimo milteliais, persijok ir po truputį įmaišyk į kiaušinių ir jogurto plakinį.
4.
Galiausiai įmaišyk aliejų.
5.
Braškes nuplauk, nupjauk kotelius ir supjaustyk apie 1,5 cm dydžio gabaliukais. Suberk į tešlą ir atsargiai įmaišyk.
6.
Išklok pailgą kekso formą (12 x 30 cm) kepimo popieriumi, supilk tešlą, išlygink paviršių.
7.
Kepk apie 1 - 1,5 val. iki 175 ºC įkaitintoje orkaitėje, vidurinėje lentynoje. Kepti tol, kol įkištas medinis pagaliukas ištrauktas bus švarus ir sausas.
8.
Iškepusį pyragą išimti iš orkaitės ir palikti 10 minučių atvėsti formoje.
9.
Išimti ir palikti visiškai atvėsti ant grotelių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Vaida
2019-07-04 01:43
Iš tikrųjų skanus gavosi. Tik aš cukraus dėjau 150 g. Kepiau su braškėmis. ATSAKYTI
Ignė
2017-08-04 22:14
Labai labai skanus keksas gavosi, kepiau net tris kartus - ir su braškėmis, ir su vyšniomis, ir su mėlynėmis, labai patiko ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital