Jautienos troškinys meksikietiškai

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 24)
Meksikietiškas jautienos troškinys
Meksikietiškas jautienos troškinys
Meksikietiškas jautienos troškinys
Autorius apie receptą: Taip troškintą jautieną galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais. Troškinys labai skanus su ryžiais, skrudintu batonu, salotomis, kaip takų, buritų įdaras ar pagardas Taip troškintą jautieną galima pateikti pačiais įvairiausiais būdais. Troškinys labai skanus su ryžiais, skrudintu batonu, salotomis, kaip takų, buritų įdaras ar pagardas ant traškių tortilijų. Žodžiu, kaip bepatieksite, vistiek bus labai gardu. Jeigu nerandate pirkti nurodytų recepte pipirų, juos paprasčiausiai pakeiskite džiovintais čili pipirais ar konservuotais jelapeno pipirais. (...daugiau) Liucija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos faršo
1 stiklinė šaldytų žirnelių
1 vienetas morkų (didelių)
1 vienetas bulvių (didelių)
60 mililitrų vandens
0.5 vieneto svogūnų (vidutinio dydžio)
1 skiltelė česnako
1 šaukštelis druskos
3/4 šaukštelio džiovintas mairūnas
1/3 šaukštelio maltų juodųjų pipirų
1/4 šaukštelio malto kumino
Padažui:
450 gramų pomidorų
250 mililitrų vandens
0.5 vieneto svogūnų (vidutinio dydžio)
1 vienetas konservuoti chipotle aitrūs pipirai (arba kito mėgstamo konservuoto aštraus pipiro)
1 vienetas ancho aitriosios paprikos (arba kito mėgstamo neaštraus džiovinto pipiro)
2 skiltelės česnako
šiek tiek aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Padažui pomidorus sudedame į verdantį vandenį. Paverdame ~5-7 min, kol pradeda luptis odelė, tada išimame iš vandens ir paliekame atvėsti.
2.
Keptuvėje ant vidutinės ugnies įkaitiname šiek tiek aliejaus. Supjaustome džiovintą ancho pipirą į keletą dalių, išimame sėklas ir dedame į įkaitusį aliejų, trumpai pakepiname, kad pipiras suminkštėtų, tada išimame iš keptuvės (aliejaus neišpilame).
3.
Atvėsusius pomidorus nulupame, sudedame į kokteilinę ar rankiniu trintuvu, kartu su nuluptu česnaku, svogūnu, įdedame chipotle pipirą, apkepintą ancho pipirą, užpilame vandeniu ir viską suplakame iki piure. Padažą atidedame į šalį.
4.
Morką ir bulvę nulupame, supjaustome mažais kubeliais. Puode užverdame vandenį, sudedame susmulkintą morką ir bulvę. Verdame 5 min, tada išimame iš vandens ir atidedame į šalį.
5.
Svogūną nulupame, susmulkiname. Česnaką nulupame, sutriname česnako spaustuku.
6.
Keptuvėje įkaitiname likusį aliejų nuo kepinto pipiro, sudedame svogūną, kepiname, kol suminkštėja, tada sudedame sutrintą česnaką, pakepiname kelias minutes. Po to sudedame faršą, gerai sutriname į smulkius gabalėlius. Pagardiname prieskoniais, supilame pomidorų padažą, vandenį ir išmaišome.
7.
Troškiname ant žemesnės vidutinės ugnies 10 min. Tada sudedame apvirtas daržoves, žirnelius, išmaišome ir troškiname 25 min. Patiekiame su ryžiais, tortilijomis ar skrudintu batonu.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital