Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis
Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis
Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis
Jautienos steiko iešmeliai su šakninėmis daržovėmis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
1 vienetas brandintos jautienos antrekoto (naudojau "Feel the beef")
8 vienetai bulvių (mažų)
5 vienetai pievagrybių
1 vienetas morkų (nedidelės)
1 vienetas rausvųjų svogūnų (arba geltonojo)
2 šaukštai tamari sojų padažas
1 šaukštas dižono garstyčių
1 šaukštas obuolių acto (arba baltojo vyno)
1 šaukštas alyvuogių aliejaus (pirmo spaudimo)
2 šaukšteliai medaus
2 žiupsneliai džiovintos žolelės (pavyzdžiui, mairūno)
1 žiupsnelis jūros druskos
1 žiupsnelis grūstų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Daržoves nuplauname, bulvytes perpjauname perpus arba, jei visai mažytės, nepjaustome. Morką supjaustome nedideliais gabalėliais. Kiekvieną svogūną perpjauname į šešias dalis. Pievagrybius paliekame pilnus arba, jei didesni, perpjauname perpus. Brandintos ,,Feel the Beef“ jautienos antrekotą supjaustome vienodo dydžio kubeliais – pjaustykime stambiau, kad mėsa lėčiau keptų.
2.
Daržoves ir mėsą sumaišome su garstyčiomis, „Tamari“, actu, medumi, apibarstome druska bei pipirais, žolelėmis. Išmaišome ir paliekame pastovėti 15 min. Kol ingredientai marinuojasi, medinius iešmelius mirkykite vandenyje (tai svarbi dalis, kad šie kepdami neužsidegtų). Medinius iešmelius saugiau naudoti orkaitėje nei ant grilio.
3.
Suveriame daržoves bei jautieną ant iešmelių, kepame, kol bulvės suminkštės – apie 20 min. Jei kepsite orkaitėje, nustatykite 180°C (konvekcinis režimas – su ventiliatoriumi) arba 200°C, jei orkaitė neturi ventiliatoriaus. Kol iešmeliai kepa, retkarčiais juos apšlakstome marinato likučiais arba juos kelias minutes pakaitiname prikaistuvyje ir patiekiame prie iškepusių iešmelių.
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital