Jautienos, špinatų ir grybų lazanija

AUTORIUS:
Rita
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Jautienos, špinatų ir grybų lazanija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Lazanijai:
500 g lieso jautienos faršo
280 g šaldytų arba šviežių špinatų
80 g pievagrybių arba kitokių Jūsų mėgstamų grybų
9 nevirti lazanijos lakštai
400 g ricotta sūrio
50 g parmezano sūrio
150 g mocarela sūrio
1 v. š. alyvuogių aliejaus
1 svogūnas
6 skiltelės česnako
0,5 a. š. raudonos paprikos miltelių
1 a. š. malto džiovinto raudonėlio
Druska - pagal skonį
Malti juodieji pipirai - pagal skonį
Marinara padažui:
0,25 stiklinės alyvuogių aliejaus
4 skiltelės česnako
900 g konservuotų pomidorų
3 šakelės bazilikų
Druska - pagal skonį
Malti juodieji pipirai - pagal skonį
PARUOŠIMO BŪDAS:
Marinara padažui susmulkinti česnako skilteles ir kartu su aliejumi pakepinti puode apie 8 min., kol česnakai įgaus auksinį atspalvį. Pakepinus česnaką į tą patį puodą sudėti su sultimis sutrintus pomidorus, susmulkintą baziliką, druską bei pipirus ir ant nedidelės ugnies patroškinti apie 30 min. Įkaitinti keptuvėje alyvuogių aliejų ir apie 10 min. pakepinti jame grybus su susmulkintu svogūnu, išspaustu česnaku, raudonosios paprikos milteliais bei raudonėliais. Tuomet sudėti jautienos faršą ir kepinti, kol mėsa nebebus raudona. Pakepinus mėsą kartu sudėti trečdalį marinara padažo ir sumažinus ugnį patroškinti apie 7 min.
Viską pagardinti druska bei pipirais. Atskirame inde sumaišyti susmulkintus špinatus, sutarkuotą rikota ir sutarkuotą parmezano sūrį. Kepimo indo dugną pašlakstyti marinara padažu, dėti lazanijos lakštą, grybų bei jautienos faršo mišinį, pašlakstyti marinara padažu, dėti lazanijos lakštą, špinatų ir sūrių mišinį ir taip kartoti, kol bus sudėti visi lazanijos lakštai ir įdarai. Viską apšlakstyti likusiu marinara padažu ir apibarstyti smulkintu mocarela sūriu. Viską uždengti folija ir kepti apie 30 min. 220 laipsnių pagal Celsijų temperatūroje. Tuomet atidengti foliją ir dar kepti apie 10 min. Iškepus palikti apie 10 min., kad atvėstų, supjaustyti, sudėti į lėkštes ir patiekti.
AUTORIUS: Rita
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital