Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu

AUTORIUS:
Feel the beef,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu
Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu
Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu
Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu
Jautienos nugarinė su keptu žiediniu kopūstu ir „Chimichurri“ padažu
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
2 pakeliai jautienos nugarinės (naudojome „Feel the Beef“ brandintą jautieną)
1 vienetas žiedinių kopūstų
1 vienetas aitriosios paprikos
1 sauja kietojo sūrio (tarkuoto)
1 saujelė kalendros
1 saujelė petražolių
1 saujelė mėtų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
1 šlakelis skrudintų sezamų aliejaus
1 šlakelis žaliųjų citrinų sulčių
2 skiltelės česnako
2 šaukštai raudonojo vyno acto
2 šaukšteliai rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Į trintuvą sudedame kalendras, petražoles, mėtas, česnako skilteles, aitriąją papriką, įberiame rudojo cukraus, druskos ir pipirų. Įpilame raudonojo vyno acto bei šlakelį skrudintų sezamų aliejaus ir viską susmulkiname iki vientisos masės. Tuomet įpilame alyvuogių aliejaus, kad visiškai apsemtų masę. Maišydami įpilame citrinos sulčių, jeigu trūksta saldumo – įberiame dar cukraus.
2.
Kepsninę įkaitiname iki 200 °C. Vieną kepsninės kepimo pusės paviršių paruošiame netiesioginiam kepimui, kitą pusę – tiesioginiam.
3.
Žiedinį kopūstą supjaustome griežinėliais, apšlakstome aliejumi ir pagardiname druska bei pipirais. Įdedame į kepsninę, kur bus kepama ant netiesioginės kaitros ir kepame, kol gražiai apskrus. Likus kelioms minutėms iki pabaigos, apibarstome tarkuotu sūriu.
4.
Jautienos kepsnius 20 minučių palaikome kambario temperatūroje ir tuomet aptepame alyvuogių aliejumi. Kepame kepsninėje, tiesioginėje kaitroje, po 2–3 min. iš abiejų pusių.
5.
Išėmę iš kepsninės leidžiame pastovėti 5–10 min., tuomet supjaustome griežinėliais ir pagardiname druska bei pipirais.
6.
Jautieną patiekiame su keptu kopūstu bei paruoštu padažu.
Ingredientų kainas tikrink akcijų leidiniuose - akcijos.lt. Daugiau >>
AUTORIUS: Feel the beef
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
kūčių patiekalai
kalėdų patiekalai
karšti patiekalai
užkandžiai
pyragai, kepiniai
sriubos
troškiniai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital