Jautienos kumpio maltinukai

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Jautienos kotletai
Autorius apie receptą: Visai paprasti, lengvai patroškinti jautienos kumpio maltinukai su bulvių ir cukinijų piure. Visai paprasti, lengvai patroškinti jautienos kumpio maltinukai su bulvių ir cukinijų piure. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
400 gramų konservuotų pomidorų (be odelių)
300 gramų jautienos kumpio (malto)
100 mililitrų sultinio
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
20 gramų sviesto
3 šaukštai sojos padažo
2 šaukštai majonezo
1 šaukštelis garstyčių
0.5 šaukštelio maltos raudonosios paprikos
1 skiltelė česnako
pagal poreikį daigų
pagal poreikį balzamiko kremo
Garnyrui:
3 vienetai bulvių
1 vienetas cukinijų (mažų)
100 mililitrų pieno
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 žiupsnelis druskos
1 žiupsnelis pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Garnyrui sūdytame vandenyje verdame nuluptas bulves.
2.
Nulupame mažą cukiniją (arba pusę didesnės), supjaustome kubeliais ir beriame į įkaitintą keptuvę su šaukstu aliejaus ir šiek tiek pakepame (neperkepti). Suminkštėjusią cukiniją sutriname (aš naudoju blenderį).
3.
Išvirusias bulves nukošiame, puode pašildome pieną (neužvirinti), dedame sviestą, bulves ir trintas cukinijas, žiupsnelį druskos, pipirų - viską sutriname iki vientisos masės.
4.
Paprastai naudoju maltą jautienos kumpį, jis būna gana liesas, todėl tinka tiems, kurie stebi savo mitybą arba tiesiog nevalgo riebiai. Maltą jautieną šiek tiek pasūdyti, berti pipirus, maltą raudonąją papriką, dėti smulkintą česnaką, majonezą ir garstyčias. Viską išmaišyti ir šlapiomis rankomis formuoti nedidelius rutuliukus.
5.
Į įkaitintą keptuvę pilti 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, dėti kukuliukus ir pastoviai vartyti, kad po truputi apskrustų. Kai maltinukai apskrunda iš abiejų pusių, į keptuvę berti smulkintą morką, svogūną, ir koncervuotus pomidorus be odelių (prieš tai juos galima šiek tiek pasmulkinti ir išimti iš pomidorų kietąją dalį).
6.
Berti pipirų, sojos padažo (arba tiesiog druską) ir sultinio, viską pamaišyti, uždengti dangtį ir patroškinti kokias 15 min ant vidutinės ugnies, retkarčiais pamaišant. Jei matyti, kad padažas per daug vandeningas, galima padidinti ugnį ir patroškinti be dangčio, kad išgaruotų vanduo.
7.
_Lėkštėje dėti piurė o ant jos patroškintus jautienos maltinius, pilti padažą, papuošti šviežiais daigais ir balzamiko kremu_
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital