Jautienos išpjova su grikių pudingu ir burokėliais

AUTORIUS:
Tomas Rimydis
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Jautienos išpjova su grikių pudingu ir burokėliais
Jautienos išpjova su grikių pudingu ir burokėliais
Jautienos išpjova su grikių pudingu ir burokėliais
Autorius apie receptą: Šį patiekalą paruošti nėra labai sudėtinga, o paruošimas nereikalauja daug laiko. Garnyrui tiekiamas grikių pudingas šį patiekalą paverčia įspūdingu, o viską papildo Šį patiekalą paruošti nėra labai sudėtinga, o paruošimas nereikalauja daug laiko. Garnyrui tiekiamas grikių pudingas šį patiekalą paverčia įspūdingu, o viską papildo šalia patiektas ypatingas juodos duonos padažas. (...daugiau) Tomas Rimydis
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
200 gramų jautienos išpjovos
50 gramų rapsų aliejaus
10 gramų česnako
1 šakelė rozmarino
1 šakelė šalavijo (arba petražolių ar krapų)
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Pudingui:
100 gramų grikių
100 gramų pieno
50 gramų grikių miltų
2 vienetai kiaušinių
5 gramai petražolių
pagal skonį druskos
šiek tiek pipirų
Garnyrui:
100 gramų burokėlių
50 gramų sviesto
20 gramų vyno acto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 1 val.
1.
Keptuvėje įkaitinamas aliejus ir jame šiek tiek apkepinamos česnako skiltelės.
2.
Į keptuvę dedama jautienos išpjova, ant jos viršaus - žolelės. Kiekvienas išpjovos šonas apkepinamas po po 2 minutes.
3.
Jautiena išimama iš keptuvės ir leidžiama jai atvėsti 3 minutes. Tada jautiena pasūdoma ir pagardinama pipirais.
4.
Virti burokėliai supjaustomi norimo dydžio ir formos gabalėliais. Apkepinami keptuvėje ant sviesto iki gražiai apskrus. Baigus kepti pilamas vyno actas, pagal skonį pagardinama druska ir išmaišoma.
5.
Grikių pudingui grikiai gerai išverdami pasūdytame vandenyje. Atvėsinami ir sumaišomi su lengvai paplaktais kiaušiniais bei pienu. Dedamos smulkintos petražolės, grikių miltai, pagal skonį pagardinama druska ir išmaišoma. Paruošta masė dedama į norimas formeles ir kepama iki 170 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15-20 minučių, kol sutvirtės, o viršus lengvai apskrus.
6.
Išpjova patiekiama su iškeptu pudingu ir burokėliais. Dar galima pagardinti duonos padažu (žr. patarimus) ir žalumynų aliejumi.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia.
Taip paruoštą jautieną tinka patiekti su šiuo juodos duonos padažu .
AUTORIUS: Tomas Rimydis
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital