Jautienos ir daržovių iešmeliai

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Porcijų skaičius: 2
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 5)
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Jautienos ir daržovių iešmeliai
Autorius apie receptą: Jautienos kepsnys (steikas) – klasika, į kurią kviečiame pažvelgti šiek tiek kitaip. Supjaustykite kepsnį nedideliais gabalėliais ir suverkite ant iešmelių drauge su Jautienos kepsnys (steikas) – klasika, į kurią kviečiame pažvelgti šiek tiek kitaip. Supjaustykite kepsnį nedideliais gabalėliais ir suverkite ant iešmelių drauge su mėgstamomis spalvingomis daržovėmis. Svarbiausia taisyklė – neperkepkite jautienos, kepimui pakaks vos kelių minučių! Iešmeliai iškeps aromatingi, itin sodraus skonio. (...daugiau) Asta, Saulėta virtuvė
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 2
350 gramų jautienos (brandinto kepsnio)
1 šaukštelis rūkytos paprikos miltelių
1 šaukštelis česnako granulės
1 šaukštelis prieskoninių žolelių
1 šaukštelis rudojo cukraus
0.5 šaukštelio čili dribsnių
0.5 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio maltų kajeno pipirų
Marinatui:
1/4 stiklinės alyvuogių aliejaus (62 ml)
1/4 stiklinės sojos padažo (62 ml)
3 šaukštai vorčesterio padažo (30 ml)
1 šaukštelis garstyčių
2 skiltelės česnako
Garnyrui:
1 vienetas geltonosios paprikos
1 vienetas raudonosios paprikos
1 vienetas cukinijų
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 šlakelis alyvuogių aliejaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Jautienos kepsnį supjaustykite nedideliais gabalėliais.
2.
Į dubenį su jautienos gabalėliais suberkite prieskonių mišinį, supilkite marinatui skirtą alyvuogių aliejų, sojų ir „Vorčesterio“ padažą, sudėkite garstyčias. Įtarkuokite česnako skilteles.
3.
Kruopščiai išmaišykite, uždenkite dangčiu ir palikite marinuotis kambario temperatūroje apie 20 minučių, kol paruošite daržoves ir įkaitinsite kepsninę ar grilį.
4.
Paprikas perpjaukite perpus, išpjaukite sėklas ir supjaustykite maždaug vienodo dydžio gabalėliais. Cukiniją supjaustykite plonomis riekelėmis. Raudonąjį svogūną perpjaukite perpus, kiekvieną pusę – į keturias dalis (skersai ir išilgai).
5.
Ant iešmelių pakaitomis suverkite paruoštas daržoves ir jautienos gabalėlius. Apšlakstykite aliejumi.
6.
Dėkite iešmelius ant švarių aliejumi papurkštų grotelių virš kaitrių žarijų. Kepkite 3-4 minutes, tuomet apverskite ir kepkite dar apie 3-5 minutes. Vidutiniškai iškeptos jautienos temperatūra turėtų siekti 58-60 ᵒC. Jei norite, kad gabalėliai būtų gerai iškepę, kepkite minute ilgiau.
7.
Patiekite iš karto su šviežiomis daržovėmis ar kitais mėgstamais pagardais.
Patarimai:
Kepimas orkaitėje. Jei kepsite orkaitėje, įkaitinkite ją iki 220 (ar daugiau, jei Jūsų orkaitė įkaista iki didesnės temperatūros) laipsnių. Iešmelius išdėliokite ant aliejumi apteptų orkaitės grotelių. Kepkite apie 7-10 minučių. Vidutiniškai iškeptos jautienos temperatūra turėtų siekti 58-60 ᵒC.
Daugiau saldžių ir žavingų Astos receptų galite rasti šioje Saulėtos virtuvės saldumynų knygoje
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital