Jautienos befstrogenas įdomiau

AUTORIUS:
Vylius Blauzdavičius
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Video LaMaistas.lt redakcijos drauge su TV3
Jautienos befstrogenas įdomiau
Jautienos befstrogenas įdomiau
Jautienos befstrogenas įdomiau
Autorius apie receptą: Dalinuosi savo labai mėgstama befstrogeno variacija. Tradicinis jautienos befstrogenas gaminamas su grietinės padažu, tačiau man asmeniškai šis patiekalas skanesnis Dalinuosi savo labai mėgstama befstrogeno variacija. Tradicinis jautienos befstrogenas gaminamas su grietinės padažu, tačiau man asmeniškai šis patiekalas skanesnis pagardintas grietinėle, suteikiančia švelnesnio skonio ir lengvo salstelėjimo. Vorčesterio padažas befstrogenui nebūtinas, bet jo skonis čia labai tinka. (...daugiau) Vylius Blauzdavičius
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
500 gramų jautienos išpjovos
150 mililitrų grietinėlės, 35% riebumo (galima keisti grietine, žr. patarimus)
1 vienetas svogūnų (didesnio)
70 gramų pomidorų pastos (arba 100 g pomidorų padažo)
20 gramų vorčesterio padažo (galima ir nedėti)
2 šaukšteliai garstyčių
pagal skonį druskos
pagal skonį pipirų
Garnyrui:
1 kilogramas bulvių
100 mililitrų pieno
100 gramų sviesto
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Svogūnus nulupu ir supjaustau griežinėliais.
2.
Keptuvėje ant šiek tiek sviesto (arba aliejaus) pakepinu svogūnus iki suminkštėja.
3.
Jautieną supjaustau plonomis juostelėmis (pjaustau išilgai raumens skaidulų).
4.
Į keptuvę su svogūnais dedu jautieną ir trumpai apkepinu.
5.
Tada dedu pomidorų pastą, pilu vorčesterio padažą, grietinėlę ir patroškinu ant nedidelės ugnies apie 5-6 minutes. Pagal skonį pagardinu druska ir pipirais.
6.
Befstrogeną aš mėgstu patiekti su bulvių koše, kurią ruošiu taip. Bulves išverdu. Pieną pašildau. Sviestą išlydau, kad pradėtų burbuliuoti ir šiek tiek padegtų (tas suteiks košei intensyvesnio skonio). Karštą pieną ir sviestą supilu ant karštų bulvių ir trintuve gerai sutrinu. Pagardinu druska.
Patarimai:
Šis receptas buvo gamintas "La Maistas" laidoje (rodoma sekmadieniais 9 val. per TV3), kurios įrašą rasite čia. Visus "La Maistas" laidų receptus ir patarimus rasite čia .
Befstrogenui rinkitės kuo kokybiškesnę jautieną, nes nuo mėsos kokybės labai priklausys šio patiekalo skonis.
Vietoje grietinėlės galite naudoti riebią grietinę. Jeigu su ja pagamintas padažas atrodys per tirštas, įpilkite truputį sultinio arba vandens.
AUTORIUS: Vylius Blauzdavičius
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital