Japoniškas sūrio pyragas su aviečių kremu

AUTORIUS:
Dorianas
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 2)
Japoniškas sūrio pyragas su aviečių kremu
Japoniškas sūrio pyragas su aviečių kremu
Japoniškas sūrio pyragas su aviečių kremu
Autorius apie receptą: Šitas pyragas ne tik, kad gražus, bet ir gardus. Avietės mano mėgstamiausios uogos, tad buvo tikras malonumas jį gaminti, o po to skanauti. Šitas pyragas ne tik, kad gražus, bet ir gardus. Avietės mano mėgstamiausios uogos, tad buvo tikras malonumas jį gaminti, o po to skanauti. Dorianas
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
Biskvitui:
6 vienetai kiaušinių
300 gramų maskarponės sūrio
200 mililitrų pieno
140 gramų cukraus
60 gramų sviesto
60 gramų kvietinių miltų
20 gramų bulvių krakmolo
1 žiupsnelis druskos
Kremui:
300 gramų aviečių
2 vienetai kiaušinių
80 gramų sviesto
80 gramų cukraus
2 vienetai kiaušinių trynių
Pabarstymui:
šiek tiek cukraus pudros
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Išardomą 22 - 24 cm skersmens kepimo formą iš išorės apsukti dvigubu folijos sluoksniu, vidų iškloti kepimo popieriumi. Aš naudojau 23 cm skersmens formą.
2.
Biskvitui maskarponės sūrį su pienu dėti į metalinį indą įtaisyti virš puodo su garais. Maišyti tol, kol jie susijungs į vientisą masę, tada pridėti ir ištirpinti sviestą.
3.
Trynius suplakti su cukrumi į purų balkšvą kremą. Įmaišyti į sūrio masę. Įsijoti ir gerai išmaišyti miltus bei krakmolą. Miltus ir krakmolą berti per sietelį iš lėto bemaišant, kad tolygiai pasiskirstytų ir nesušoktų į gumulėlius.
4.
Baltymus su druska išplakti iki standžių putų ir atsargiai, kabinant mentele iš apačios į viršų, įmaišyti į atvėsusią sūrio masę. Krėsti tešlą į kepimo formą ir kepti iki 160 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje 1 val. 20 min. Patikrinti mediniu iešmeliu - įsmeigti ir ištraukti, jei ištrauktas iešmelis sausas, biskvitas iškepė. Jeigu aplipęs tešla - kepti dar 5 - 7 minutes ir vėl tikrinti.
5.
Kremui avietes sumaigyti ir pertrinti per sietelį, atskiriant sėklytes.
6.
Užkaisti prikaistuvį su sviestu bei cukrumi ir kaitinti, kol ištirps, tada sumažinti ugnį iki mažiausios ir maišant šluotele įmaišyti trinių ir kiaušinių plakinį. Virti, kol kremas sutirštės, apie 10 min. Įmaišyti uogas ir po kelių minučių nukaisti.
7.
Pilti kremą ant pyrago ir 6 - 12 val. palikti jį šaldytuve. Tiekti truputį pabarsčius cukraus pudrą. Galime valgyti su plakta grietinėle.
AUTORIUS: Dorianas
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital