Japoniškas obuolių-aguonų pyragas

AUTORIUS:
Karina
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 71)
Japoniškas obuolių-aguonų pyragas
Autorius apie receptą: Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą. Mums šis pyragas puikiai papildo šventinį stalą. Karina
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
600 gramų obuolių
8 vienetai kiaušinių
300 gramų aguonų
250 gramų sviesto
200 gramų cukraus
150 gramų juodojo šokolado
8 šaukšteliai manų kruopų
2 šaukšteliai aliejaus
1.5 šaukštelio kepimo miltelių
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Aguonas nuplikyti verdančiu vandeniu, tada nusunkti ir 5 (mažiausiai – 2) kartus permalti.
2.
Obuolius nulupti ir stambiai sutarkuoti burokine tarka.
3.
Kambario temperatūros sviestą ištrinti su cukrumi, įdedant po vieną trynį. Kai cukrus ištirps, maišant dėti po šaukštą aguonų ir tarkuotų obuolių. Baltymus standžiai išplakti, supilti į tešlą ir atsargiai, bet gerai išmaišyti. Sudėti manų kruopas, suberti kepimo miltelius, įpilti porą šaukštelių aliejaus, išmaišyti. Gautą masę supilti į kepimo popieriumi ištiestą 30 x 23 cm dydžio kepimo indą.
4.
Kepti 180 laipsnių orkaitėje apie 30 minučių, paskui karštį galima sumažinti, jei viršus ruduoja per greit, ir kepti dar 20 - 30 minučių. Leisti pyragui atvėsti, sutvirtėti, o tada išimti iš kepimo indo ir pravėsusį aplieti tirpintu šokoladu. Prieš valgant palaikyti šaldytuve bent 3 valandas, o geriausiai išlaukti iki kitos dienos.
AUTORIUS: Karina
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Ona
2023-04-22 16:00
Kepu jau daug kartu ir labai skanus pyragas!!! ATSAKYTI
Karolina
2020-12-24 23:52
Tik produktų švaistymas, pyragas super riebus, sviestas tiesiog bėga lėkštėje, viršus apdegė nors ir kepiau žemoje temperatūroje apie valandą. ATSAKYTI
Eglė
2020-04-12 19:08
Laaaaabai skanus pyragas ATSAKYTI
Areta
2015-11-11 15:36
Tikrai superinis pyragas, 100% kad pavyks! ATSAKYTI
Daiva
2015-01-10 22:34
Pyragas skanus ir visiem labai patiko ;) ATSAKYTI
Rita
2014-05-20 10:25
Labai skanus ir dregnas pyragas :) ATSAKYTI
nesta
2012-01-13 11:36
Nerealus pyragas! Bet butina palaukti, kol jis atves, daug skaniau ATSAKYTI
jurate
2011-01-03 13:08
Labai skanus pyragas! Dariau du kartus. Pirma karta nesigavo, galbut del to, kad idejau dar siltas po plikymo aguonas ir ju nepermaliau. Sekanti karta aguonas sumaliau su kavamale. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital