Itališkas špinatų pyragas "Torta Pasqualina"

AUTORIUS:
Julija
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Pyragas su varške ir špinatais
Pyragas su varške ir špinatais
Pyragas su varške ir špinatais
Pyragas su varške ir špinatais
Pyragas su varške ir špinatais
Autorius apie receptą: Itališkas Velykinis pyragas puikiai tiks bet kokiai progai ar tiesiog savaitgalio pasmaguriavimams. Gamyba nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka. Siūlyčiau skirti laisvesnį Itališkas Velykinis pyragas puikiai tiks bet kokiai progai ar tiesiog savaitgalio pasmaguriavimams. Gamyba nesudėtinga, bet šiek tiek užtrunka. Siūlyčiau skirti laisvesnį vakarą ar pusdienį ramiam pasisukinėjimui virtuvėje. Pyragas be mėsos, taigi puikiai tiks vegetarams ar tiesiog žalumynų mėgėjams. (...daugiau) Julija
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
9 vienetai kiaušinių
500 gramų špinatų
500 gramų bemielės sluoksniuotos tešlos (naudojau šaldytą)
250 gramų kreminės varškės
3 vienetai salierų stiebų
100 gramų čederio sūrio
1 vienetas paprikos
1 vienetas svogūnų
1 sauja krapų
1 sauja petražolių
1/4 šaukštelio pipirų
1/4 šaukštelio druskos
1/4 šaukštelio cinamono
1/4 šaukštelio malto muskato
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Į didelę keptuvę įpilkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir berkite kubeliais supjaustytus svogūnus. Kepkite pamaišydami apie 10 minučių, kol svogūnai suminkštės.
2.
Tada į keptuvę suberkite kubeliais supjaustytus salierus ir papriką. Pamaišydami kepkite dar 3-5 minutes.
3.
Galiausiai į keptuvę dėkite ir išplautus bei stambiai supjaustytus špinatus. Nebijokite, kad špinatai netilps. Galite dėti palaipsniui, ne visus iš karto, kad spėtų susitraukti. Kepkite pamaišydami kol sukris. Iki 10 minučių. Nuimkite keptuvę nuo viryklės ir leiskite daržovėms pravėsti.
4.
Pravėsusią masę reikia gerai išsunkti, kad išbėgtų kuo daugiau skysčio. Tam galite naudoti plieninį sietelį ir silikoninę lopetėlę. Reikalinga kuo sausesnė masė. Gautą masę dėkite į didelį dubenį. Ten pat suberkite smulkiai sukapotas petražoles ir krapus, tarkuotą Čederio sūrį, kreminę varškę, pipirus, druską, cinamoną ir maltą muskatą. Galiausiai įmuškite 3 kiaušinius. Viską gerai išmaišykite.
5.
Atšildyta sluoksniuota bemiele tešla išklokite kepimo formos (apie 21 cm skersmens) dugną ir šonus taip, kad tešlos dalis liktų karoti iš šonų (vėliau ta tešla užklosite idarą).
6.
Atsargiai supilkite prieš tai varškės masę į formą. Suformuokite 5 duobutes ir į jas įmuškite po kiaušinį. Tuomet apklokite įdarą tešla taip, kad centre liktų nedidelė neapklota kiaurymė. Paskutinį likusį kiaušinį suplakite šakute ir ištepkite juo viršutinį pyrago sluoksnį.
7.
Pyragą dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 40-50 minučių, kol pyragas gražiai apskrus ir taps auksinis.
AUTORIUS: Julija
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital