Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“

AUTORIUS:
Kauno Grūdai,
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Porcijų skaičius: 10
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 58)
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
Itališkas kalėdinis pyragas „Panettone“
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 10
550 gramų kvietinių miltų (naudojau Kauno Grūdų EKSTRA a.r. 405D)
290 gramų džiovintų cukruotų vaisių (razinų, datulių, apelsinų, papajų)
3 vienetai kiaušinių (kambario temperatūros)
200 gramų sviesto (minkšto, kambario temperatūros)
170 mililitrų pieno
3 vienetai kiaušinių trynių (kambario temperatūros)
100 gramų cukraus
1 vienetas apelsinų (reikės tik žievelės)
1 vienetas citrinų (nutarkuotos žievelreikės tik žievelėsės)
1 vienetas kiaušinių trynių
1 šaukštas aliejaus
1 šaukštelis cukraus
1 šaukštelis vanilės ekstrakto
11 gramų sausų mielių
1 žiupsnelis druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Dubenėlyje sumaišome šiltą pieną su mielėmis ir 1 a. š. cukraus. Paliekame 3–5 minutėms, kol mielės aktyvuosis (matysis burbuliukai viršuje).
2.
Dideliame dubenyje sumaišome miltus su žiupsneliu druskos. Pamažu įleidžiame 3 kiaušinius, maišome, pilame pieną su mielėmis. Įtarkuojame citrinos bei apelsinų žievelę ir toliau maišome apie 7–10 minučių. Tešla gausis šiek tiek lipni, lips prie pirštų. Viskas gerai, taip ir turi būti. Iš tešlos suformuojame rutulį (kiek pavyksta), paliekame tame pačiame dubenyje kur minkėme, uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu, padedame šiltoje sausoje vietoje ir paliekame tol, kol pakils dvigubai (apie 1,5–2 val.)
3.
Nudengiame maistinę plėvelę (ar rankšluostėlį), kumščiu švelniai kelis kartus trenkiame į tešlą (panaikinti dujas, susidariusias kilimo metu).
4.
Į tešlą pamažu dedame cukrų, maišome. Toliau dedame kiaušinio trynius, vanilės ekstraktą, vėl maišome. Pamažu dedame minkštą kambario temperatūros sviestą (geriausia mažais gabalėliais, kad tolygiai išsimaišytų). Tešlą maišome 7–10 minučių, kol pradeda formuotis graži, tolygi (šiek tiek lipni) tešla. Suformuojame rutulį, paliekame tame pačiame dubenyje kur minkėme, uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu, padedame šiltoje sausoje vietoje ir paliekame tol, kol vėl pakils dvigubai (apie 1,5–2 val.)
5.
Nudengiame maistinę plėvelę (ar rankšluostėlį), ant stalo pilame šiek tiek aliejaus (taip tešla nelips prie paviršiaus ir išvengsime papildomų miltų naudojimo, kurie gali sukietinti tešlą). Ant paviršiaus dedame pakilusią tešlą ir rankomis ją ištempiame į kvadrato formą.
6.
Ant viršaus barstome džiovintus vaisius, iš išorės į vidų lenkiame kraštus ir minkome rankomis tol, kol džiovinti vaisiai tolygiai pasiskirstys tešloje.
7.
Tešlą atsargiai perkeliame į kepimo formą, uždengiame maistine plėvele arba rankšluostėliu ir paliekame šiltoje ir sausoje vietoje, kol pakils dvigubai (apie 1 val.).
8.
Tešlai pakilus, atsargiai nuimame maistinę plėvelę (ar rankšluostėlį), viršų patepame kiaušinio tryniu, viduryje labai aštriu peiliu įpjauname kryžiuką.
9.
Kepame orkaitėje ant žemiausios lentynos be vėjelio, 175 laipsnių temperatūroje 50–60 minučių. Patikrinus mediniu pagaliuku, jis turėtų būti sausas.
Patarimai:
Dėl panetonės formos: jei rasite specialią popierinę formelę kepti panetonei – puiku. Jei ne, naudokite metalinį kepimo žiedą (geriausia, jei skersmuo reguliuojasi, tuomet reikėtų susimažinti iki 16 cm), o į vidų, palei kraštą, dėkite kepimo popierių, suformuotą kaip ritinį (aukštis – 20 cm), kad pyragas turėtų kur kilti.
Jei turite virtuvinį kombainą su tešlai maišyti skirtais antgaliais, visus tešlos maišymo žingsnius atlikite su juo. Jei neturite – nieko tokio, teks padirbėti rankomis, tačiau rezultatas tikrai nesiskirs.
AUTORIUS: Kauno Grūdai
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (5)
Iveta
2022-12-13 13:02
Pagaminti skanu Panettone ne visiems net konditeriams pavyksta, tad kaip man ziureti i ta pridegusi ir keistos formos (primena gal siek tiek Pandoro forma) pyraga nuotraukoje ir ale italiska recepta? Geriau issiverskite bent su Google translate orginala arba keiskit pavadinima. Minimum 20val kildinama (priklauso nuo miltu rusies), apie 7 val vesinama ant iesmiukiu apversti ir t.t. Vienu zodziu vargu vargas. Ar verta? Ne, Italijoje nueini ir nusiperki uz 15-25€ is konditeriaus arba pasiskupiji ir industrini parduotuveje nusiperki, yra skaniu ir tarp ju. :D
https://ricette.giallozafferano.it/Panettone-pere-e-cioccolato.html ATSAKYTI
Laura
2022-12-15 14:25
Kokia Jūs pilna pagiežos... Kam komentuoti tokius dalykus? Norite gaminate, norite ir einate pirkti "20 val kildintų" pyragų.. Nesuprantu tokių komentarų. Geriau savo brangų laiką naudokite poilsiui sau ir geresnio pasaulio ieškojimui, o ne beprasmiškiems komentarams :)
Gražių Švenčių. ATSAKYTI
Viktorija
2021-12-29 18:26
Kaip skonis?
Ar verta gaminti? ATSAKYTI
Livija
2021-12-23 15:54
Argi tokio dydžio forma reikalinga šio recepto Panettone??????? Jūsų siūloma forma permaža, visa masė išlipo lauk. Negėda rašyti nesąmones?! ATSAKYTI
Simona
2021-12-24 09:48
Tai ir turi išlipt, juk parašyta, kad reikia arba specialios formos, arba įstatyti 20 cm aukščio kepimo popieriaus ritinį palei kraštą, kad kai pyragas kils, jis turėtų kur kilti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital