Itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Itališkas vištienos troškinys
Itališkas vištienos troškinys
Itališkas vištienos troškinys
Autorius apie receptą: Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų. Daug nereikalaujančių ir labai neipareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos Šeimos pietums reikia šeimyniškų patiekalų. Daug nereikalaujančių ir labai neipareigojančių. Tokių, kurie tiktų ir gurmanams, ir prie ūkiško maisto pratusiems šeimos nariams. Vištienos Cacciatore, arba tiesiog itališkai troškinta vištiena pomidorų padaže yra vienas iš tokių patiekalų, kurie labai tinka šeimos susiėjimams, visai tokiems kaip Italijoje. Kas nori daugiau skonio užsipils padažo su daugiau alyvuogių ir grybų, kam norisi kiek paprasčiau, tai nubrauks tas daržoves į šoną ir pasimėgaus tiesiog tirštu pomidorų padažu, o išrankūs vaikučiai nenorintys mėsos arba nenorintys padažo, o gal ir nei vieno, nei antro, bus sotūs bent jau garnyrui virtais makaronais su sviestu. (...daugiau) Dangira, DuokDruskos.com
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
1.5 kilogramo vištienos (su kaulais ir oda)
800 gramų konservuotų pomidorų savo sultyse
250 gramų pievagrybių
200 mililitrų balto vyno
200 mililitrų vištienos sultinio
2 vienetai morkų (pjaustytų kubeliais)
100 gramų alyvuogių kalamata (be kauliukų)
1 vienetas paprikos (didesnės, pjaustytos kubeliais)
1 vienetas svogūnų (pjaustyto kubeliais)
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
2 šaukštai miltų
4 skiltelės česnako
2 vienetai čiobrelių šakelių
1 šaukštelis džiovinto raudonėlio
1 šaukštelis džiovintų bazilikų
šiek tiek druskos
šiek tiek pipirų
šiek tiek makaronų (patiekimui)
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Vištieną nuplaukite, gerai nusausinkite. Pagardinkite druska, pipirais, apvoliokite miltuose.
2.
Didesniame storadugniame puode įkaitinkite 2 šaukštus alyvuogių aliejaus, kepkite su juo trečdalį vištienos gabaliukų, kol šie iš visų pusių apkeps. Iškelkite į kitą indą. Taip apkekite visus vištienos gabaliukus.
3.
Į puodą, kur ką tik kepėte vištieną, pilkite dar šaukštą aliejaus. Suberkite pjaustytus svogūnus, morkas, paprikas, pievagrybius, bei peilio briauna sutraiškytas česnako skilteles. Pagardinkite čiobreliu ir kaitinkite 5 minutes.
4.
Apliekite baltuoju vynu, kaitinkite dar 5 min., tada supilkite vištienos sultinį, ir konservuotus pomidorus. Pagardinkite druska, pipirais, džiovintais raudonėliais ir bazilikais. Suberkite alyvuoges.
5.
Apkeptus vištienos gabaliukus sudėkite į padažą, kad šie būtų apsemti ir leiskite virsnoti ant lengvos ugnies 1,5-2 val., kol vištiena ims kristi nuo kaulo. Puodo neuždenkite, tegu padažas suverda ir sutirštėja.
6.
Patiekite su virtais makaronais.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Dangiros knygoje "Prancūzijos virtuvė"
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital