Itališka sriuba „Minestrone“

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 6
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Itališka sriuba „Minestrone“
Itališka sriuba „Minestrone“
Itališka sriuba „Minestrone“
Itališka sriuba „Minestrone“
Autorius apie receptą: Prieš keletą metų, grįžusi mano kolegė gydytoja Vidutė iš gurmanų kelionės po Italiją pasakoja: - „Žinai Ingute, tu būtinai turi išmokti virti Minestrone“. Tai Prieš keletą metų, grįžusi mano kolegė gydytoja Vidutė iš gurmanų kelionės po Italiją pasakoja: - „Žinai Ingute, tu būtinai turi išmokti virti Minestrone“. Tai tradicinis italų patiekalas – sriuba verdama su daug sezoninių daržovių. Būtinai į sriubos sudėtį turi įeiti pupelės, morkos, smulkūs makaronai (dažnai naudojama sriubose laužyti spageti makaronai), pomidorai. Nors šį kartą aš dėjau tikrai jų mažai, nes mano pomidorus tiesiog kažkas suvalgė, kitą kartą būtinai dėsiu bent 3. Sriuba neturi tikslaus ir apibrėžto recepto, daržoves galima keisti pagal sezoniškumą, bet visgi sriuboje jų turėtų būti apie 10 skirtingų rūšių. Ne veltui ši sriuba vadinama „Didingąja“, jau vien į produktų sąrašą pažiūrėjus viskas tampa aišku. Tik jūs neišsigąskite jo, nes tikriausiai viską turite namuose ir pamėginkite išsivirti šią sriubą. (...daugiau) Ingrida, Kviečiu į virtuvę
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 6
3 vienetai bulvių
0.5 vieneto cukinijų (nedidelės)
200 gramų konservuotų pupelių
1/4 vieneto kopūstų
1/4 vieneto brokolių
1 vienetas morkų
1 vienetas svogūnų
1 vienetas pomidorų (reikėtų bent 3)
100 mililitrų grietinėlės
1 sauja žaliųjų žirnelių (galima naudoti šaldytus)
1 sauja spagečių
2 šaukštai alyvuogių aliejaus
1 skiltelė česnako
1 žiupsnelis pipirų
pagal skonį druskos
pagal poreikį parmezano sūrio (ar kitokio kieto sūrio)
2 litrai vandens
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Bulves nulupame ir supjaustome kubeliais, kopūstą - ruoželiais. Sudedame į puodą, užpilame vandeniu ir užkaičiame virti sriubą.
2.
Svogūną, česnaką supjaustome smulkiais kubeliais, morką - griežinėliais. Daržoves pakepiname alyvuogių aliejuje. Cukiniją sutarkuojame ir pakepiname kartu su svogūnu ir morka.
3.
Pomidorą nuplikome karštu vandeniu, nulupame odelę ir pasmulkiname. Cukinijai šiek tiek suminkštėjus, sudedame pomidoro kubelius. Pakepiname apie porą minučių.
4.
Daržoves suverčiame į puodą. Beriame žirnelius, smulkintus brolio žiedynus, laužytus spageti makaronus. Pagardiname druska, pipirais. Sriubą verdame dar apie 20 min. Dalį jos nupilame į indą ir sutriname virtuviniu smulkintuvu. Pilame atgal į puodą. Beriame pupeles, pilame grietinėlę ir pakaitiname viską dar apie 5 min.
5.
Pilame sriubos į dubenėlius, pabarstome tarkuotu parmezanu.
Patarimai:
Jeigu norite sriubą galite sutrinti ir visą. Tada patiekite su skrudintais duonos kubeliais.
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital