Itališka duonelė Fokačija

AUTORIUS:
Laura
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Porcijų skaičius: 8
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 3)
Itališka duonelė Fokačija
Itališka duonelė Fokačija
Itališka duonelė Fokačija
Autorius apie receptą: Savo rankomis keptas duonos gaminys papuoš bet kokį stalą. Puikus pasirinkimas, kai prie bendro stalo susėda visa šeima. Duonos kvapas pridės jaukumo ir tik geriausių emocijų. Savo rankomis keptas duonos gaminys papuoš bet kokį stalą. Puikus pasirinkimas, kai prie bendro stalo susėda visa šeima. Duonos kvapas pridės jaukumo ir tik geriausių emocijų. Laura
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 8
500 gramų kvietinių miltų
250 mililitrų vandens
50 mililitrų aliejaus (+skardai patepti ir aptepimui)
1 saujelė alyvuogių (mėgstamų, be kauliukų)
2 šaukštai druskos
1 šaukštas manų kruopų
1 šaukštas sausų mielių
1 šaukštelis cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Pašildome vandenį iki šiltumo - užlašinus ant piršto turi jaustis šilumą, bet neturi deginti. Mieles ir cukrų ištirpiname šiltame vandenyje. Paliekame bent 5-10 min, kol mielės pradės putoti.
2.
Į mieles supilame aliejų, beriame 1 šaukštą druskos, manų kruopas ir, maišant, po truputį beriame miltus. Išminkome tešlą, suformuojame rutuliuką ir paliekame kilti. Reiktų bent palikti bent 1 val., tada korys bus gerokai ryškesnis, duona puresnė.
3.
Alyvuoges perpjauname per pusę.
4.
Pakilusią tešlą gražiai išimame, neminkome naujai. Skardą patepame aliejumi, apibarstome druska, dedame tešlą. Rankomis švelniai paspaudžiame, paskirstome skardoje. Ant viršaus dedame alyvuoges (stengiamės nepradurt tešlos paviršiaus). Aptepame aliejumi, apibarstome likusia druska.
5.
Kepame 200 C laipsnių įkaitintoje orkaitėje 20-25 min. Jei tešlos storis daugiau nei 5-6 cm, gali prireikti daugiau laiko.
AUTORIUS: Laura
Rašyti komentarą
Spausdinti
Komentarai
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital