Ispaniškos spurgos "Churros" su šokoladiniu kremu

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Porcijų skaičius: 12
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ispaniškos spurgos "Churros" su šokoladiniu kremu
Ispaniškos spurgos "Churros" su šokoladiniu kremu
Ispaniškos spurgos "Churros" su šokoladiniu kremu
Ispaniškos spurgos "Churros" su šokoladiniu kremu
Autorius apie receptą: Lengvai pagaminamos ir tokios skanios! Dar šiltos, tirpsta burnoje, o mirkant į šokoladą - galima tikrąja žodžio prasme ištirpti kartu su juo. Iš nurodytų ingredientų Lengvai pagaminamos ir tokios skanios! Dar šiltos, tirpsta burnoje, o mirkant į šokoladą - galima tikrąja žodžio prasme ištirpti kartu su juo. Iš nurodytų ingredientų pagaminama 30 - 40 churros. (...daugiau) Inga's Sweeterie
Redakcijos nuomonė: Šios spurgytės visiškai TOBULOS. Gaminome tiksliai pagal receptą ir to nesigailėjome - Inga taip detaliai viską paaiškinusi, jog puikiai pavyko. Pagaminome netgi greičiau negu Šios spurgytės visiškai TOBULOS. Gaminome tiksliai pagal receptą ir to nesigailėjome - Inga taip detaliai viską paaiškinusi, jog puikiai pavyko. Pagaminome netgi greičiau negu manėme, jog užtruks. O skonis... Pritariame Ingos minčiai - norisi ištirpti drauge su kiekvienu šokoladu kvepiančiu šių skanėstų kąsniu. (...daugiau)
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 12
Tešlai:
250 gramų vandens
125 gramai miltų
2 vienetai kiaušinių
100 gramų sviesto
30 gramų rudojo cukraus
1 žiupsnelis druskos
Kepimui:
1 litras aliejaus
Apvoliojimui:
250 gramų cukraus
2 šaukšteliai cinamono
Padažui:
150 gramų pieniško šokolado
125 gramai grietinėlės, 35% riebumo
30 gramų medaus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Spurgyčių tešlai nedideliame katile sumaišome vandenį, kubeliais pjaustytą sviestą, druską ir cukrų. Kaitiname, kol užverda.
2.
Į vandenį vienu ypu suberiame visus miltus ir maišome mediniu šaukštu, kol tešla sušoks į vientisą kamuolį, maišome apie 1-2 minutes, kol miltai šiek tiek apdžius. Perkeliame tešlą į dubenį ir paliekame pravėsti.
3.
Į tešlą po vieną įmaišome kiaušinius, gerai išmaišome, kad tešla būtų vientisa, glotni, ne per skysta.
4.
Dideliame puode įkaitiname aliejų, jis turėtų apsemti 2 pirštus nuo dugno.
5.
Pripildome konditerinį maišelį su žvaigždutės antgaliu (naudojau Ø 12) ir išspaudžiame virš įkaitusio aliejaus pailgas juosteles, jas prie pat antgalio nupjaudami peiliu.
6.
Kepame keletą minučių, nuolat pasukiodami šaukštu, kad gražiai apskrustų iš visų pusių.
7.
Išimame ant popieriniu rankšluosčiu išklotos lėkštės, paliekame keletui minučių, kad susigertų riebalų perteklius ir tuomet perkeliame į lėkštę, kurioje esame sumaišę cukrų su cinamonu. Gerai išvoliojame kiekvieną churros ir paliekame pravėsti. Taip iškepame visą tešlą.
8.
Ruošiame šokoladinį padažą: pašildome grietinėlę. Užpilame ją ant susmulkinto šokolado. Paliekame apie minutę ir tuomet sukamaisiais judesiais išmaišome, kol nebelieka šokolado gabaliukų. Įdedame medaus ir permaišome.
Daugiau skanių ir patikrintų receptų galite rasti Ingos knygoje "Graikijos virtuvė"
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (4)
Odeta
2018-05-17 16:05
Teko valgyti tikrų, ispaniškų kai viešėjom ispanijoj, tai...Sausos ir neskanios.Jos valgomos pusryčiams. ATSAKYTI
Ailad
2018-11-14 22:42
Gyvenau ilgai ispsnijoj ir neatsivalgiau aš jų su karštu šokoladu, nei riebios nei sausos, ne ant tikrų pataikėte, apsivalgymas ATSAKYTI
Inga
2017-03-29 16:04
ar nera labai riebu? ATSAKYTI
Amelija
2017-04-05 22:59
Riebu tiek, kiek spurgos kad būna riebios :) Galima į tešlą įpilti šaukštą degtinės, tada mažiau trauks riebalus ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
užkandžiai
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

tiPRO grupės dalis