Ispaniškas česnakinis padažas "Alioli" - greitai ir taupiai pagaminamas

AUTORIUS:
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 4)
Ispaniškas česnakinis padažas Alioli
Ispaniškas česnakinis padažas Alioli
Ispaniškas česnakinis padažas Alioli
Ispaniškas česnakinis padažas Alioli
Autorius apie receptą: Ispanijoje mėsa, keptos bulvės ar fideua patiekiama su labai skaniu česnakiniu padažu - alioli. Dažniausiai šis padažas daromas su žaliu kiaušiniu. Bet, kadangi aš dabar Ispanijoje mėsa, keptos bulvės ar fideua patiekiama su labai skaniu česnakiniu padažu - alioli. Dažniausiai šis padažas daromas su žaliu kiaušiniu. Bet, kadangi aš dabar negaliu jų valgyti, nes laukiuosi, mano vyras karts nuo karto pagamina man variantą su pienu. Jis ne toks gardus, kaip originalus padažas, bet kai labai norisi, man tinka ir šis. (...daugiau) Daiva
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
400 mililitrų saulėgrąžų aliejaus
150 mililitrų pieno (šalto)
1 skiltelė česnako
šiek tiek druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 20 min.
1.
Į aukštą plakimo stiklinę įdėti česnako skiltelę, suberti druską, supilti pieną.
2.
Viską šiek tiek išplakti elektriniu trintuvu, tada po truputį pilti aliejų ir plakti nenustojant. Iš pradžių nepakeliant blenderio nuo dugno, kol padažas pradės tirštėti. Tada atsargiai pakilnoti aukštyn - žemyn.
3.
Man šis padažas skaniausias su keptomis bulvėmis ar paprasčiausiai užtepus ant šviežios traškios baltos duonos.
Skaityti komentarus
Spausdinti

REKLAMA

Komentarai (4)
Stase
2018-02-06 12:20
Bandziau daryti ,pienas su cesnaku greitai sutirstejo, bet pilant alieju eme skysteti ir turis mazeti, kol toliau plakant virto skysciu...ka dariau netaip? ATSAKYTI
Laura
2018-02-06 12:24
Yra keli svarbūs momentai darant šį padažą (tie patys principai galioja gaminant bet kokį naminį majonezo tipo padažą):
- indas, kuriame gaminsite, turi būti tik truputėlį platesnis už rankinio trintuvo (blenderio) galvą. Tas labai svarbus, jeigu imsite platesnį indą, dažnai neišsiplaks.
- aliejų, ypač iš pradžių, reikia pilti labai labai lėtai, plonyte srovele, nes pilant per greitai, jis nespėja virsti emulsija, t.y. įgauti majonezinės konsistencijos
- plakite būtinai blenderiu, bet ne mikseriu. Arba galima plakti rankine šluotele, bet tada daaaaaug ilgiau viskas užtrunka ATSAKYTI
Laima
2018-01-28 21:08
O tai kaip daromas originalas, su kiaušiniu? ATSAKYTI
Vaida
2018-01-28 22:24
Gaminimo principas toks pat, tik vietoje pieno imamas žalias kiaušinis ir aliejaus truputį mažiau (1 kiaušiniui apie 1 stiklinė aliejaus). Na ir česnako šiaip į alioli daugiau dedama, ne 1, o kokios 4 skiltelės bei dar 1-2 šaukštų citrinos sulčių. Eiga tokia pati - pradžioje kiaušinis blenderiu trumpai suplakamas su česnaku ir citrinos sultumis, o tada pamažu pilamas aliejus toliau plakant. Tik svarbu majonezo plakimui indą naudoti neplatų, t.y. tik truputį platesnį už blenderio galvą, nes kitaip gali nesusiplakti. ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
ruošiamės žiemai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital