Ispaniška Paelija su vištiena ir jūros gėrybėmis

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Porcijų skaičius: 4
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 32)
Paelija
Paelija
Paelija
Paelija
Autorius apie receptą: Visada, kai tik nuvykstame į Ispanijai priklausančias salas, aš turiu tik vieną tikslą... paragauti vietinės Paelijos. Man ji pati skaniausia iš ispaniškos virtuvės Visada, kai tik nuvykstame į Ispanijai priklausančias salas, aš turiu tik vieną tikslą... paragauti vietinės Paelijos. Man ji pati skaniausia iš ispaniškos virtuvės patiekalų, tad visada pasitaikius progai valgau ją. Parsivežiau tam reikalui ir prieskonių, tad labai knietėjo išbandyti namuose (kažkada seniai jau buvau gaminusi) naują receptą. Šiam patiekalui ispanai naudoją didelią keptuvę specialiai Paelijai, bet aš tokios neturiu, tad naudojau namuose turimą nemažą keptuvę. Ir viskas pavyko skaniau negu buvo galima tikėtis. Labai minimalistiškai, bet labai skaniai. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 4
2 vienetai vištienos krūtinėlės
400 gramų jūros gėrybių
2 stiklinės ryžių (virtų biriai)
1 stiklinė vištienos sultinio
1 vienetas saldžiosios paprikos
0.5 vieneto svogūnų
1 sauja žaliųjų žirnelių
1 sauja saldžiųjų žirnelių ankščių
1 pundelis petražolių
2 šaukštai aliejaus
1 šaukštas rūkytos paprikos miltelių
1 skiltelė česnako
1/3 šaukštelio kumino
pagal skonį pipirų
pagal skonį druskos
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 30 min.
1.
Keptuvėje įkaitinkite aliejų ir jame apkepinkite smulkintą svogūną, česnaką ir smulkintą papriką.
2.
Dėkite supjaustytą vieno kąsnio gabaliukais vištieną ir gerai apkepinkite. Sudėkite jūrų gėrybių mišinį ir pakepinkite, kol krevetės paraus. Suberkite druską, pipirus, papriką ir išmaišykite.
3.
Suberkite ryžius, žirnelių ankštis, kuminą ir supilkite sultinį, patroškinkite kelias minutes, kol sultinys beveik susigers. Suberkite žirnelius ir patroškinkite dar porą minučių.
4.
Prieš tiekiant apiberkite smulkintomis petražolėmis. Galite ant viršaus užspausti citrinos sulčių.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (8)
Legendarnas 369
2024-01-23 18:07
Labai skanu. Tik tai, kad pavadinimas paelija, o iš tikrųjų paėja. ATSAKYTI
Vilma
2021-12-15 13:01
o man neaisku is kur sultinys.. koks kiekis? ATSAKYTI
Greta
2021-12-15 13:44
Nurodyta ingredientuose - 1 stiklinė :) ATSAKYTI
Povilas
2021-05-09 19:28
Labai jau prastas aprašymas, kas moka gaminti - tokiu receptu nesinaudos, kas nemoka - nesupras kaip pasigamint. ATSAKYTI
Audronė
2021-05-10 09:48
Man, pirmą kartą bandančiai šį patiekalą, puikiai pavyko. Kas jums neaišku buvo? :) ATSAKYTI
Ausra
2021-10-24 13:27
O tai nevriti ryziai per kelias min jums tapo minksti? Nes krevetes po 2-3 min Tampa pats tas valgyt jei virsim su ryziais apie 5-7 min jos taps gumines ATSAKYTI
Simona
2021-10-25 09:49
Jei įdėmiau įsiskaitytumėte, matytumėte, kad čia ryžiai dedami jau virti. ATSAKYTI
Gytis
2020-06-16 00:07
Tikra paelija niekada negaminama maišant jūros gėrybes su sausumos :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital