Indiški žagarėliai Jalebi

AUTORIUS:
Reda
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Porcijų skaičius: 30
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 21)
Indiški žagarėliai Jalebi
@Shutterstock
Indiški žagarėliai Jalebi
Indiški žagarėliai Jalebi
Autorius apie receptą: Labai skanūs, tradiciniai indiški "žagarėliai", trapūs, išmirkyti cukraus sirupe. Jalebi Indijoje mėgstami ir kaip gatvės maisto skanėstas, ir kaip pusrytis laisvadienį, Labai skanūs, tradiciniai indiški "žagarėliai", trapūs, išmirkyti cukraus sirupe. Jalebi Indijoje mėgstami ir kaip gatvės maisto skanėstas, ir kaip pusrytis laisvadienį, ir kaip skanėstas per įvairiausius Indijos festivalius. Šiuos žagarėlius galima kepti ir ghee svieste, ir kepimui tinkamame aliejuje. Žagarėliai tiekiame tiek šilti, tiek šalti, todėl, jei visų neįveiksite, galima juos saugoti šaldytuve. (...daugiau) Reda
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 30
130 gramų kvietinių miltų (apytikriai)
120 mililitrų vandens (apytikriai)
2 šaukštai graikiško jogurto (ar natūtalaus rūgštesnio, tirštesnio, su kaupeliu)
1 šaukštas krakmolo
1/4 šaukštelio kepimo miltelių
1 žiupsnelis sodos
1 žiupsnelis ciberžolės
pagal poreikį aliejaus (kepimui)
Sirupui:
250 mililitrų vandens
225 gramai cukraus
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Daugiau nei 1 val.
1.
Miltus išmaišyti su krakmolu, kepimo milteliais, soda ir jogurtu. Berti ciberžolę. Ciberžolė nėra būtina, ji žagarėliams suteikia spalvos.
2.
Pilti po kelis šaukštus šilto vandens ir maišyti, po truputį pilant dar truputį vandens. Maišyti, kol tešlos konsistencija bus tirštesnė nei lietiniams.
3.
Tešlą uždengti ir palikti pernakt pastovėti kambario temperatūroje.
4.
Prieš kepant žagarėlius, paruošti sirupą, nes jo reikės šilto. Prikaistuvyje įkaitinti vandenį, kol užvirs, berti cukrų ir kaitinti, kol cukrus ištirps. Pavirti dar dvi minutes, nuimti nuo kaitros.
5.
Keptuvėje įkaitinti aliejų - jo pilti maždaug tiek, kad būtų 2 cm aukščio.
6.
Tešlą supilti į konditerinį maišelį (galima naudoti ir paprastą storesnio plastiko maišelį, pvz., skirtą šaldymui, ir nukirpti nedidelį kamputį).
7.
Tešlą plona srovele spausti į įkaitintą aliejų, sukant spiralę. Detaliau pamatyti, kaip formuoti, galima šiame video. Kepti 1.5 - 2 minutes, apversti ir pakepti dar minutę.
8.
Kiekvieną iškepusį žagarėlį imti žnyplėmis ar kiaurasamčiu, porą sekundžių nuvarvinti aliejaus perteklių ir mesti tiesiai į šiltą sirupą. Pamirkyti pusę minutės ir iš sirupo išimti. Skanaus!
AUTORIUS: Reda
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (9)
Reda
2023-10-11 15:34
Man puikiai pavyko. Labai skanūs. Ačiū už receptą
ATSAKYTI
Gabriele
2020-04-07 16:53
Dariau viska tiksliai pagal recepta, iskepus aliejuje jalebi buvo traskus , tik imerkus i sirupa pasidare minksti ... nesigavo :( ATSAKYTI
Ieva
2019-04-29 17:32
Ačiū už receptą, skanu!!!
Puikus receptas, al turite dagiau tokių indiškų receptų?pvz laddu,barfi? ATSAKYTI
Tatjana
2019-03-21 15:02
Labai skanus zagareliai, aciu uz recepta!! O riebalu man neprigere ATSAKYTI
valentina
2019-03-20 11:17
Ka tik issikepiau siu zagareliu ir man jie nelabai patiko.Pirma tai riebus ir man per saldus.Bet cia tik mano nuomone.Saldumas dar butu nieko,bet riebalu daug sugeria.Svarbiausiai,kad pabanziau ir dabar zinau-daugiau nekepsiu. ATSAKYTI
Vida
2019-03-21 14:08
Kad neprigertų riebalų, reikia būtinai dėti į gerai įkaitųsį aliejų, tada neprigers. Dar galima šaukštelį acto į tešlą įdėti arba šaukštą degtinės - irgi padeda neprisigerti aliejaus. ATSAKYTI
Odeta
2019-03-19 19:08
Teko ragauti tikrų, tai tikrai ne iš to gaminami. ATSAKYTI
Diana
2019-03-19 22:37
Man irgi teko, tai labai panašiai atrodo kaip recepe. Čia turbūt kaip su lieguviškais žagarėliais - kiek šeimininkių, tiek ir receptų :) ATSAKYTI
Sandra
2019-03-20 10:21
Jalebi paprastai būna dviejų tipų tešlos - mieliniai arba paraugintos tešlos (kaip šiame recepte), varijuoja ir priklausomai nuo regionų, ir nuo kiekvieno kepančio :) ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital