Indiški pyragėliai su virtų bulvių įdaru Samosos

ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Porcijų skaičius: 3
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
ĮVERTINKITE:
(BALSAVO: 6)
Indiški pyragėliai Samosa su bulvėmis
Indiški pyragėliai Samosa su bulvėmis
Indiški pyragėliai Samosa su bulvėmis
Autorius apie receptą: Jei mėgstate kažką egzotiško ir neragauto, tai stipriai rekomenduoju šį indišką patiekalą : Samosa. Mano dėstytoja universitete yra iš Indijos ir ji labai šiltas ir mielas Jei mėgstate kažką egzotiško ir neragauto, tai stipriai rekomenduoju šį indišką patiekalą : Samosa. Mano dėstytoja universitete yra iš Indijos ir ji labai šiltas ir mielas žmogutis, su kuria galima apie viską kalbėti. Tad šis receptas iš jos krašto, kaip duoklė mano mylimai dėstytojai. (...daugiau) Odeta, Samčio užrašai
AKCIJOS:
TAIP
NE
Paspaudus šį mygtuką galite išjungti arba įjungti akcijų ingredientams rodymą
INGREDIENTAI:
Porcijų skaičius: 3
450 gramų filo tešlos (1 pakelio)
Įdarui:
3 vienetai bulvių (virtų)
100 gramų žaliųjų žirnelių
1 vienetas rausvųjų svogūnų
1 vienetas aitriųjų pipirų (nedidelio, smulkinto)
2 šaukštai kalendros (smulkintos)
2 šaukštai citrinų sulčių
1 šaukštas mėtų ( lapelių, smulkintų)
pagal skonį druskos
pagal skonį maltų juodųjų pipirų
PARUOŠIMO BŪDAS:
Paruošimo laikas: Apie 45 min.
1.
Virtas bulves sutriname, svogūną susmulkiname mažais kubeliais.
2.
Įdarui sumaišyti trinta bulves, žirnelius, svogūnus, pipirus, žalumynus, apšlakstyti citrinos sultimis, pagardinti druska ir pipirais.
3.
Imame po vieną filo tešlos lakštą, o kitus uždengiame drėgnu rankšluosčiu, kad tešla neišdžiūtų. Lakštą išilgai supjaustome į 5 arba 6 juosteles.
4.
Į kiekvienos juostelės viršutinį kampą dedame įdaro šaukštą ir tą kampą lenkiame link krašto. Viršutinį kampą lenkiame link kito krašto, kad perlenkimas būtų trikampio formos. Taip lankstome visą juostą, kol susivynios visa. Šonus patepame aliejumi, kad šonai priliptų.
5.
Pyragėlius dedame į skardą, išklotą kepimo popieriumi, kepame iki 200 C laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 - 20 min., kol gražiai paruduos.
Skaityti komentarus
Spausdinti
Komentarai (2)
Sindė
2020-09-28 12:33
Pabandžiau, nes labai samosas mėgstu. Nusivyliau.. tikrsi jas ne orkaitėje kepti... aliejuje išvirus gavosi gerokai skaniau, ATSAKYTI
Alexandra
2022-05-29 17:18
Būtent ATSAKYTI
Ką dabar gaminame:
viskas
velykiniai patiekalai
valgome sveikiau!
karšti patiekalai
sriubos
užkandžiai
pyragai, kepiniai
salotos, mišrainės
Daugiau
Kraunama...
Kontaktai

Turinio klausimais rašykite:

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

Reklama

Reklamos klausimais rašykite

[email protected]

(darbo laikas nuo 8 iki 17 val.)

All Media Digital